25. aug
USIKKER FRAMTID: Ingmar Østeraas og de andre vaktmestrene i Hamar OL-Amfi, går en usikker framtid i møte.Foto: Terje Midttun
 
HOA og Dragons kan bli stevnet
LO kan komme til å ta ut stevning mot Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og Storhamar Dragons i vaktmestersaken.

Publisert: 10.des.2014 17:45
Oppdatert: 11.des.2014 09:14

Norsk Arbeidsmandsforbund har bedt Landsorganisasjonen (LO) i Norges juridiske kontor om å bistå vaktmesterne i Hamar OL-Amfi i forbindelse oppsigelsen av deres stillinger i Storhamar Dragons AS.

Oppsigelsen er begrunnet med at driften av Hamar OL-Amfi overføres til HOA AS fra 1. januar 2015.

- Vi mener helt klart at det foreligger en virksomhetsoverdragelse, sier advokat Marit Håvemoen i LO.

Slutten av måneden

Hun kommer til å ta kontakt med Norsk Arbeidsmandsforbund og de oppsagte for å legge en strategi og om hva de skal foreta seg i tiden framover.

- Vi har ikke tatt endelig stilling til dette, men vi har varslet om søksmål. Fristen for å ta ut stevning går ut i slutten av måneden, sier Håvemoen som bekrefter at kjerneordet i striden er ordet - virksomhetsoverdragelse.

Avviser overtakelse

HOA ved styreleder Anne-Lise Bakken, bekrefter at selskapet har mottatt og besvart et søksmålsvarsel fra advokaten til de tre ansatte i Dragons.

Selskapet stiller seg i utgangspunktet litt undrende til henvendelsen da HOA ikke er arbeidsgiver til de det gjelder. HOA har videre avvist at det her kan dreie seg om en virksomhetsoverdragelse.- Vi kan ikke se at de kriterier som må ligge til grunn er oppfylt, sier Bakken.

Heller ikke Storhamar Dragons ser at det er snakk om en virksomhetsoverdragelse. De stiller seg bak HOA avvisning om at dette dreier seg om virksomhetsoverdragelse.

Hvordan skal driften være

- For vår del koker det meste ned til hvem som skal drifte hallen i regi av HOA fra den 1.1. 2015 og hvordan, sier daglig leder i Storhamar Dragons Njål Berge.

Han sier at Storhamar Dragons vil forholde seg til den avgjørelsen retten eventuelt måtte ta.

- Hvis vi får beskjed om at vi skal fortsette å betale lønningene til vaktmesterne som da betraktes som ansatte hos oss, gjør vi det, men da kan ikke vaktmesterne gå på jobb i Hamar OL-Amfi som skal drives av HOA.

Likvivitetsutfordring

- For Storhamar Dragons, vil det i så fall bety at vi likevel vil få en likviditetsutfordring i løpet av vintermånedene, men den må vi ta, sier Berge.

Han er opptatt av at også de ansatte vaktmestrene må få en avklaring på en lite morsom situasjon.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke