20. jun
 
HOA vil ikke kjøpe kuben i OL-Amfi?n
Storhamar Dragons har i lang tid forsøkt å selge mediekuben i Hamar OL-Amfi til HOA uten å lykkes. I stedet kjøpte kommunen og HOA HamKams digiboards.

Publisert: 31.mar.2010 04:12
Oppdatert: -
Storhamar Dragons har i lang tid forsøkt å selge mediekuben i Hamar OL-Amfi til HOA uten å lykkes. I stedet kjøpte kommunen og HOA HamKams digiboards.
251DBAF81C828190HAMAR:1AD39210 Mediekuben ble finansiert med støtte fra Norsk Tipping og en rekke andre samarbeidspartnere.
Ved innkjøp kostet den om lag 3,5 millioner kroner, og eies i dag av hockeyklubben.
Etter at Storhamar måtte overlate ishallen til Hamar Olympiske Anlegg igjen, og bli en leietaker til en fast pris på to millioner kroner i året, har klubben forsøkt å få HOA til å kjøpe kuben for 1,5 millioner kroner.
Det har ikke Dragons lyktes i.
1,7 mill. hver
Forrige uke ble det imidlertid kjent at Hamar kommune og HOA i fellesskap kjøpte fiaskosatsingen til HamKam på de digitale reklame skjermene og storskjermen, såkalte digiboards.
Kommunen og HOA gikk inn med 1,7 millioner kroner hver, for anlegget som opprinnelig kostet rundt ni millioner kroner.
HA kjenner til at det er stor skuffelse i Storhamar over at kommunen nok en gang prioriterer HamKam.
Ser ikke behovet
Mens kommunen og HOA så en egennytte i å kjøpe opplegget med Digiboards, slik at utstyret som ikke finnes ellers i kommunen, forsvinner bort.
Samtidig sikret kommunen de to millioner kronene som Briskeby 1 Eiendom tidligere har lagt ut for utstyret.
Mediekuben i Hamar OL-Amfi ser HOA-direktør Viggo Sundmoen ikke noen verdi i å eie.
- Vi var ikke inne i bildet i det hele tatt da Storhamar finansierte kjøpet av den, og har ikke sett behovet for å kjøpe kuben, slik Storhamar har ønsket. Noe mer er det vel ikke å si om den saken, fastslår Sundmoen.
Billig lydanlegg
I tillegg til mediekuben, kjøpte Storhamar Dragons også et nytt lydanlegg til rundt tre millioner kroner.
Alt for å tilfredsstille ønskene og behovene for å oppgradere norske ishockeyhaller.
Lydanlegget har HOA kjøpt til en brøkdel av prisen ifølge styreleder i Storhamar IL ishockey, Tore Tomter.
- Da HOA tok over driftsansvaret mente vi det var mest hensiktsmessig at de også kjøpte kuben. Vi legger ikke skjul på at det er for at vi skal ha et bedre økonomisk grunnlag for å oppfylle den leieavtalen vi har på to millioner kroner i året, forklarer Tomter.
Kommunale signaler
Lillehammer Ishockeyklubb har vist interesse for å kjøpe mediekuben. Den er imidlertid en svært viktig del av inntektsgrunnlaget for Storhamar, og Tomter vil gjerne unngå at Storhamar-kuben, den første i Norge i sitt slag, havner hos Mjøskonkurrentene.
- Får vi en million kroner av HOA eller kommunen, selger vi den heller dit. Nå som HOA ikke vil, kaster vi ballen over til Hamar kommune og politikerne, som eiere av HOA, til å gi noen signaler, sier Tomter.
Han understreker at det ikke er noe uvennskap med HOA rundt denne saken. Han forstår at Hamar Olympiske Anlegg har budsjetter å oppnå.
- Prinsipielt kan ikke vi skjønne at Digiboards på Briskeby er viktigere enn kuben i Hamar OL-Amfi, og et kjøp vil trygge våre muligheter som leietaker videre, fastslår Tore Tomter.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke