26. aug
Hemmelig: Mads Hansen har vært ute med en hemmelig skade under hele sluttspillet, men håper å komme tilbake på isen ganske snart.Foto: Fredrik Hubred Hagen
 
Holder skadene hemmelige, frykter spillerne skal få ekstra juling
Mads Hansen (36) har ikke vært på isen i sluttspillet. Den hemmelige skaden har plaget ham lenge.

Publisert: 17.mar.2015 20:05
Oppdatert: 18.mar.2015 06:58

– Det er ingen som forteller motstanderen i et sluttspill om egne småskader. I kampen om kongepokalen benytter alle lag de midlene dommerne tillater, og det er ingen grunn til å be om ekstra juling, smiler veteranen.

Storhamars kaptein innrømmer at han har spilt på lag, både i Norge og utlandet, hvor navnet til småskadde motstandere har stått på tavla før viktige kamper.

Må tåle juling

– Det er ikke slik at noen forsøker å få en halvskadd motspiller ut av spill, men det er klart de flest fullfører enda flere taklinger mot spillere som ikke er 100 prosent skadefrie, sier Mads Hansen.

– Betyr det at dere i Storhamar går hardt etter motstandere som er halvskadd?

– Nei, jeg tror ingen lag i Norge tenker slik bevisst, men vi fullfører naturligvis taklingene om vi har mulighet til det, legger Storhamars svært rutinerte kaptein til.

Stavanger Oilers-trener, Petter Thoresen, deler Hansens betraktninger.

– Spesielt i et sluttspill unnlater vi å fortelle hva enkeltspillere sliter med, sier Thoresen.

Oilers-treneren legger til at lagene er ekstra godt forberedt i sluttspillet, og at småskader hos motstanderen blir notert.

– Det sier seg selv at en spiller med en skulderskade må forvente å få ekstra juling i duellene langs vantet, sier Thoresen.

Vanlig praksis

Både spilleren Mads Hansen og treneren Petter Thoresen legger til at denne formen for hemmelighold av skader er helt normalt.

– I et sluttspill våkner gladiatorene i oss, ler Mads Hansen som håper å være tilbake på isen i løpet av kort tid.

– Jeg er like optimistisk hver eneste morgen og håper at ting er blitt bra igjen. Nå er jeg noe bedre, men ikke helt frisk, sier Hansen.

Stjernene må tåle mer

Både Oilers og Storhamar brukte kortest mulig tid på å komme seg til semifinalen. Nå venter enda tøffere motstandere, hvor eget lags stjerner må forvente juling.

– Det må de beste tåle, takle og godta, slik at de ikke mister hodet og skaper vansker for eget lag, mener Petter Thoresen.

–Et sluttspill i hockey skal være kynisk, hvor alle lovlige midler blir tatt i bruk, mener Mads Hansen som regner med han selv slipper ekstra tøffe motstandere, om den hemmelige skaden endelig slutter å plage ham.

Taus lege

– Spillerne er som alle andre pasienter, og for meg er det avgjørende å holde taushetsplikten min, sier My Lystad.

Legen har merket seg at ishockey en så fysisk krevende at det vil være uklokt å fortelle om hvilke skader de ulike spillerne sliter med.

– Om jeg forteller det kan jeg utsette spilleren for fare. Jeg har sett at de blir taklet ekstra tøft av motstanderne, sier Lystad som har merket seg at lagidrettene håndball og fotball er langt mer åpne når det gjelder skader.

– Det har jeg lagt merke til, men det kan hende hockey skiller seg fra disse idrettene. Det virker som hockey er ekstra krevende fysisk, sier Storhamars lege My Lystad.

Sammen med fysioterapeut Marius Engen utgjør hun det medisinske apparatet til Storhamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke