18. aug
GODE: Morten Ask og Marius Holtet jubler for 1-1 mot Finland mandag. Norge holdt finnene til uavgjort 2-2 etter full tid, og tapte i spilleforlengelsen.
 
Holtet best i nestenbragd
Finland - Norge 3-2 e.f. Marius Holtet ble kåret til Norges beste spiller da Norge sikret seg et poeng mot Finland som kan bli svært viktig. Poenget betyr ingenting hvis Norge taper mot Tyskland.

Publisert: 06.mai.2008 11:59
Oppdatert: -

HAMAR: Finland har med 12 NHL-spillere i årets VM i ishockey.

Norges to eneste kunne ikke være med.
Finland har spilt sju VM-finaler tidligere, Norge har aldri vært i nærheten.
Derfor var det svært overraskende at det norske laget klarte 2-2 til full tid mandag, og sikret seg ett poeng.

Betyr ikke så mye
Med godt spill mot Finland fikk Norge et fornyet håp om å kunne slå Tyskland torsdag.

I forkant av VM, med flere norske spillere ute av VM-troppen, har det vært liten tro på at Norge ikke skal havne i nedrykksspill etter de tre første kampene.
Poenget mot Finland betyr imidlertid ingen verdens ting dersom Norge ikke tar minst to poeng mot Tyskland. Vinner tyskerne, også etter forlengelse, går de foran Norge på innbyrdes oppgjør.

God Grotnes
Mot Finland hadde Norge i perioder vanvittig flaks, og kunne takke Pål Grotnes, stolper og ukonsentrerte finner for at de ikke ble mer enn to baklengsmål.

Finnene hadde 33 skudd på mål og ytterligere flere store sjanser, men Grotnes sto en god kamp etter en litt nølende åpning.
Marius Holtet ble likevel valgt til Norges beste spiller. Hamar-gutten hadde flere gode målsjanser, men lyktes ikke helt med avslutningene.
- Det var et greit valg. Marius var bra i forrige kamp, og var god også i dag, men vi må bare hylle Grotnes for en god kamp i dag. I dag gjorde Roy Johansen et riktig valg mellom stengene, sier Espen Shampo Knutsen til NRK.

Flere sjanser
Holtet åpnet kampen friskt for Norge, og allerede etter et drøyt minutt hadde han en kjempesjanse på bakerste stolpe på en pasning fra Martin Røymark.

Holtet fikk ikke helt treff, og keeperen reddet.
Senere i kampen hadde ytterligere en kjempesjanse, men skuddet traff målvakten i skulderen.
Holtet var på isen da Morten Ask utlignet til 1-1 etter drøye fire minutter, men han var også på isen da Finland avgjorde kampen i spilleforlengelsen.
Rekka skapte flere store sjanser i løpet av oppgjøret.

Bra tempo
De norske spillerne var kvikke på skøyter, og overrasket med å holde godt følge med finnene, etter at de ikke viste spesielt godt tempo i flere treningskamper i VM-oppkjøringen.
Norge hadde bra tempo på pucken i overtall.

Landslagssjef Roy Johansen er fornøyd med hvordan de norske spillerne har taklet overgangen til liten bane:
- Det har gått bra. Vi har fått inn flere spillere har er vant til liten bane, blant annet Marius Holtet. Jeg har dessuten hatt samtaler med Espen Shampo Knutsen om hvilke utfordringer som er uvante på små baner.

- Kan slå nesten alle
Totalt spilte Holtet 18 minutter og 27 sekunder i kampen, og var blant de fire-fem norske med mest istid sammen med blant annet Mads Hansen.

Til tross for at det ble tap i spilleforlengelsen mot Finland, var det en solid norsk innsats, og et resultat som føyer seg inn i rekken av gode prestasjoner mot de gode nasjonene i de siste A-VM-turneringene.
Bortsett fra 1-7-tapet mot Canada i Riga 2006, er 1-5-tapet mot Slovakia i årets VM-åpning det største.
- Med slikt norsk spill, hvor det kollektivet spillet er så bra, er det mulig å ta poeng fra nesten hvem som helst, sier NRKs ekspertkommentator, Åge Ellingsen.
Så gjenstår det å se om Norge kan prestere like bra når det virkelig gjelder.
Mot Tyskland onsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke