12. des
STOR STEMNING: Det var stor stemning på Iskroa da Marius Holtet scoret det tredje av sine fire mål i kampen mot Frankrike.
 
Holtet-rekord gikk rett hjem på Iskroa
- Om jeg spilte med Marius Holtet? Nei, nei, det var Marius som fikk spille med meg, fleiper Christian Olasveengen etter Holtet-show i VM.

Publisert: 10.mai.2011 04.12
Oppdatert: -
HAMAR: Kommentarene satt løst og det var stor stemning på Iskroa mandag, der over 60 hockeyfans på det meste fulgte Norge-Frankrike i lunsjen fra jobben eller skolen, og helst litt ut i arbeidstida og neste time.
Det ble helt perfekt da den store helten var en hamarsing som scoret fire mål. Og at Marius Holtet er toppscorer i VM, ble banens beste og - vi tar sjansen: Er den første norske ishockeyspilleren noensinne som har scoret fire mål i en A-VM-kamp.

Imponert

En av de mange som fulgte kampen på Iskroa var Christian Olasveengen, som spilte hockey med Holtet på yngre junior. Da var også Teddy Midttun og Simen Saxrud med.
Olasveengen er imponert over Holtet og Norge i Slovakia.
- Jeg synes de har vært gode. Fire mål i en kamp i A-VM er en utrolig stor prestasjon. Marius har tatt fram egenskaper som han egentlig ikke har fått vise siden ungdomstida, da han var en goalgetter. De siste årene har han hatt en utpreget defensiv rolle og spilt mye undertall, men i det siste har han vist at de offensive egenskapene ikke er glemt. I dette VM har han fått mer ansvar framover når to av de beste ikke er med, og det har han taklet bra.

- Ei rekke alene

Da Olasveengen spilte med Holtet og de andre på yngre junior, var Tommy Larsen trener. Han trente også Holtet som 13- og 14-åring, da Storhamar vant uoffisielt NM i Sarpsborg.
- Da var Marius outstanding. Han var ei rekke alene, og det var egentlig det samme hvem han spilte med, for han slo sjelden en pasning. Da han kom opp på juniorlaget kunne han dermed spille med Christian Olasveengen, ler Larsen og fleiper tilbake med den tidligere senteren.

Forvandling

I høst så han Holtet i Färjestad da 26-åringen nesten ikke fikk spilletid.
- Det var ett bytt og to i noen kamper, og det er tøft å jobbe seg opp igjen i samme sesong, etter å ha vært i en slik posisjon, skryter Larsen.
Forvandlingen til årets sluttspill og VM er enorm.
- Nå er han virkelig god, og det er morsomt å se, fastslår Larsen.
2. juli er det Holtet som skal gifte seg i Karlstad, og da kommer flere av Storhamar-kameratene fra Hamar for å feire kompisen.

Hockeylunsj-suksess

Hockeylunsj på Iskroa var egentlig noe som Storhamar Dragons tok litt på sparket i går. I løpet av helga kjøpte de inn en 55 tommer tv-skjerm.
- Det var morsomt å forsøke noe nytt. Vi har pusset opp Iskroa, og det har blitt skikkelig fint. Vi var spente på om det kom noen, og det ble skikkelig bra stemning, sier styreleder Jan Larsen.
Dersom Norge overrasker og går til semifinale, har Storhamar lekt med tanken om overføring på kuben, slik det har vært i Sparta Amfi.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke