18. aug
Tre POENG: Eirik Salsten scoret to og la opp til ett mål da Storhamar vant 4-2 og sikret NM-tittelen i går. FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Hyller treneren etter NM-triumfen
I 2001 sik­ret tre­ner Bør­re Øst­vang Stor­ha­mars U20-lag sin for­ri­ge NM-bøt­te. I går, 13 år se­ne­re, gjen­tok han be­drif­ten da ung­dra­ge­ne jub­let el­le­vilt for en ny tit­tel som fers­ke nor­ges­mes­tre.

Publisert: 07.apr.2014 04:00
Oppdatert: 07.apr.2014 08:24

De snaut 1000 fram­møt­te ble vit­ne til dra­ma­tikk da ung­dra­ge­ne snud­de den tred­je fi­na­le­kam­pen i sis­te pe­ri­ode et­ter å ha lig­get un­der, for så å sik­re tri­um­fen.

For­ri­ge gang det skjed­de, spil­te blant an­net nå­væ­ren­de KHL-proff Pat­rick Tho­re­sen på la­get.

Også da med Bør­re Øst­vang som tre­ner.

- Fan­tas­tisk tre­ner

Ei­rik Sal­sten (19) var på tre av Dra­gons-må­le­ne i går, men et­ter kam­pen var han li­ke­vel mest opp­tatt av å hyl­le tre­ne­ren sin.

- Kom­mer det tå­rer nå, så er det i så fall gle­des­tå­rer, sier Sal­sten og fort­set­ter:

- Jeg må skry­te av tre­ne­ren. Han er fan­tas­tisk. Bør­re har en egen evne til å få det bes­te ut av hele la­get. Han vet å hånd­te­re hver en­kelt spil­ler og hver en­kelt type på en helt egen måte. Jeg sy­nes han er en mann som får for lite kre­ditt i klub­ben, sier han.

For det lig­ger nem­lig ikke få ti­mer og lite ar­beid bak NM-tit­te­len som la­get kap­ret i går.

- Må­ten vi vin­ner på sier mye om han. Det er en type som gir mye til klub­ben.

Ga mo­ti­va­sjon

I går le­det Lø­ren­skog et­ter to pe­rio­der, og de ne­ga­ti­ve tan­ke­ne var i ferd med å duk­ke opp i Dra­gons-ho­de­ne i pau­sen.

Tre­ne­ren lot ikke det skje, og ga klar be­skjed om hva som gjaldt de sis­te 20 mi­nut­te­ne.

- Vi slet litt et­ter den and­re pe­ri­oden, og da var Bør­re fin å ha i gar­de­ro­ben. Han mo­ti­ver­te oss vold­somt, og vi fikk den eks­tra pif­fen som ble helt av­gjø­ren­de til slutt, sier la­gets kap­tein Amund Ny­land (20) et­ter seie­ren.

Smig­ret tre­ner

Det var en emo­sjo­nell U20-tre­ner HA-spor­ten kom i kon­takt med da tri­um­fen var et fak­tum.

- Jeg har jo pis­ket dis­se gut­ta len­ge nå. Da er det jo hyg­ge­lig med litt skryt, fli­rer Bør­re Øst­vang, før han skry­ter av spil­ler­ne.

Han har vært tre­ner for Stor­ha­mar U20 i 20 år, og sik­ret i går alt­så sin and­re NM-tri­umf, et­ter å ha gått ube­sei­ret gjen­nom hele slutt­spil­let.

- Det kan ikke bli bed­re enn det­te. Jeg er rørt, sier tre­ne­ren og den fers­ke nor­ges­mes­te­ren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke