12. des
 
Fansen ga Storhamar-helt Berglund frysninger
Tremålsscoreren hyller supporterne etter semifinalefesten på Lillehammer. Se video!

Publisert: 12.mar.2015 18.28
Oppdatert: 13.mar.2015 06.02

Jacob Berglund scoret to mål da Storhamar tok et viktig stikk i den andre kvartfinalekampen mot Lillehammer i Kristins Hall forrige søndag.

I dag returnerte den giftige svensken til OL-byen med tre scoringer.

Og i dag var målene verdt langt mer enn et stikk; Berglunds scoringer sikret Storhamar plass i semifinalen på Mjøs-rival Lillehammers bekostning.

- Det er deilig å vinne fire kamper på rad og være klare for semifinalen allerede. Nå får vi noen ekstra hviledager før neste serie, og det er viktig, stråler Berglund i videointervjuet over.

- Som å spille fire hjemmekamper

Berglund har imidlertid ingen god forklaring på hvorfor han hørte nettsus hele fem ganger i løpet av de to bortekvartfinalene mot Lillehammer.

- Jeg liker vel å spille her oppe. Det har fungert bra, og jeg har fått mange målsjanser. Det er morsomt at de triller inn iblant, smiler han.

Mens Berglund gjorde tre mål i den avgjørende kvartfinalen, produserte Adrian Saxrud Danielsen og Joakim Jensen ett hver. 5-0-seieren og semifinaleplassen ga gullstemning på den Storhamar-dominerte tribunen i Kristins Hall.

- Jeg har aldri opplevd bedre fans, og de er med oss både hjemme og borte. Det er utrolig. Det er vidunderlig å ha så mye støtte på bortekamper, og denne kvartfinaleserien har vært som fire hjemmekamper på rad, skryter Storhamars nummer 12.

- Man hører dem hele tiden. Når man står i båsen, får man nesten frysninger. Det er virkelig heftig, legger han til.

Målfest

Adrian Saxrud Danielsen åpnet Storhamars jubelkveld med en missil fra blålinja på Lillehammer i første periode.

Like etter det første sidebyttet var Berglund på farten, og fra vanskelig vinkel på venstresiden hamret han 2-0 opp i lengste kryss.

Da desperate opplendinger jaktet en sen snuoperasjon, var Berglund på rett plass igjen. Først satte han inn 3-0, før han lurte inn nummer fire mot et raknende Lillehammer-lag.

Joakim Jensen avsluttet målfesten med sin enkle 5-0-scoring, og Storhamar er dermed klare for semifinalen i NM.

Oilers til semifinalen

Stavanger Oilers trengte en snuoperasjon for å sende Stjernen ut av NM-sluttspillet i ishockey og seg selv til semifinalen torsdag. Også Storhamar avanserte etter storseier.

Dermed er to av fire plasser i semifinalene fylt opp. Både Oilers og Storhamar gikk videre med 4-0 sammenlagt, mens det fortsatt er full spenning i duellene Vålerenga – Frisk Asker og Lørenskog – Sparta. Det står 2-2 i begge de to kvartfinaleseriene etter fire kamper.

I Fredrikstad tok Oilers ledelsen ved Nick Plastino etter ni minutter, men Stjernen slo kraftig tilbake og ledet 3-1 etter første periode. Sander Valde utlignet for vertene, mens Michael Colavecchia og Jostein Ekaas ga østfoldingene håp om hjemmeseier.

Sluttspurt

Seriemesterne fra Stavanger reduserte ved Kristian Forsberg tidlig i midtperioden, men sikret seieren først helt mot slutten av kampen. Petter Røste Fossen gjorde 3-3 da det var under fem minutter igjen. Da utligningen kom, sprakk det for Stjernen. Josh Soares og Kristian Forsberg ga Oilers til slutt 5-3-seier.

Vålerenga sto med to tap i begge bortemøtene med Frisk Asker i kvartfinalen. Derfor hadde Oslo-laget press på seg for å levere hjemme på Jordal og sikre 2-2 etter fire kamper. Espen «Shampos» Knutsens menn slo til med 7-3-seier.

François Fortier markerte seg med to mål og to assist i det målrike lokaloppgjøret. Det sto 3-2 før siste periode, men tre raske VIF-mål ga til slutt en klar seier.

Lørenskog utlignet sin sluttspillserie mot Sparta med 2-1-seier torsdag. Mats Frøshaug ble matchvinner 2.02 minutter ut i forlengningen. Mats Trygg ga vertene ledelsen tidlig, men Sparta slo tilbake ved Fredrik Jacobsen nesten fire minutter ut i midtperioden. 


Se hvilke tanker Jacob Berglund har om Storhamars videre ferd i NM i videoen øverst på siden.

Storhamars lag

Målvakt: Andrew Engelage (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

3. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jørgen Langdalen - Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard, Simen Sveen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KONGEN AV LILLEHAMMER: Jacob Berglund scoret totalt fem mål i løpet av de kvartfinalekampene i Kristins Hall. Det var mer enn nok til å sikre Storhamar avansement til semifinalen. FOTO: Fredrik Hubred Hagen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke