27. jun
JUBLER FOR 2-2-MÅLET: Linus Johansson har akkurat utliknet for Storhamar.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
 
Linus vil sende Sparta på ferie
Storhamar vant thrillerkampen 3-2. Nå leder Hamar-laget 3-0 i kamper.

Publisert: 24.mar.2015 18:12
Oppdatert: 25.mar.2015 03:36

(Storhamar - Sparta 3-2)

Storhamar slo Sparta - igjen var det en utrolig opphenting som skaffet Storhamar seieren.

De gule og blå lå under 0-2 etter to perioder, men snudde kampen i løpet av 11 minutter i tredje periode.

Linus Johansson scoret 2-2-målet for hjemmelaget, og etter kampen var han imponert over måten laget klarte å snu situasjonen på.

- Det er utrolig at vi klarer å komme tilbake. Vi har ryggen mot veggen, men klarer å komme tilbake. Jeg skjønner ikke hvorfor vi setter oss i denne situasjonen hver kamp, men sånn er det bare. sier Storhamars nummer 40.

Storhamar best, men pucken ville ikke inn

Den første perioden ble ikke mye å skrive hjem om. Storhamar skapte flest målsjanser, men hver gang klarte Sparta-keeper Tommy Johansen enten å få en tå eller en arm på Storhamars skuddmuligheter. 

- Jeg synes vi gjør en bra periode, men sliter med uttellingen. Vi har en del styringer, men pucken spretter ikke vår vei, oppsummerer Johansson.

Sparta tok ledelsen

Drøye fem minutter etter hvilen svarte gjestene på Storhamar-legendens tiltale. Henrik Malmström fikk pucken fra Dion Knelsen og lurte den inn under Andrew Engelage i Storhamar-buret.

Storhamar slurvet fælt i midtperioden, og da to minutter gjensto, utnyttet Sparta hjemmelagets unøyaktighet igjen. Knelsen satte inn 2-0 for gjestene, og det ble stille blant 5 026 tilskuere på Hamar vest.

Etter andreperioden var tidligere Storhamar-stjerne Tom Erik Olsen krass i sin kritikk.

- De pælmer pucken opp bakfra uten mål og mening, og jeg savner mer spill. Jeg synes Storhamar ser nervøse ut. Noen må ta ansvar. Det ser ut som de andre spillerne venter på at Larrivée eller Berglund skal gjøre det helt store.

- Hva hadde du sagt i garderoben hvis du var trener nå?

- Jeg hadde bedt om høyere kvalitet, og jeg hadde bedt hele laget ta initiativ selv istedenfor å vente på at stjernene skal lede an. Det er fortsatt muligheter her, slo Olsen fast.

Ny snuoperasjon

Storhamar vant 9-3 etter å ha ligget under 1-3 i den første semifinalekampen. Søndag hentet de gule og blå opp 1-4 og vant i Sarpsborg.

Seks minutter ut i tredjeperioden startet jakten på en ny snuoperasjon. Erik de la Rose dundret  inn reduseringen til 1-2 fra blålinja.

Snaue fire minutter gjensto av tredjeperioden da Storhamar utliknet igjen. Patrik Bäärnhielm skjøt et lurt skudd, som Luke Moffatt styrte videre. Johansen reddet, men kunne ikke gjøre noe med returen til Linus Johansson.

- Vi er flinke til å vinne igjen pucker i offensiv sone, så jeg tenkte bare på å komme meg inn på mål da skuddet gikk. Sasja har vært veldig streng på at jeg må jobbe inn foran mål, så det var litt ekstra deilig å score på den måten, smiler Johansson.

Bare sekunder senere satte Joakim Jensen inn 3-2, etter at Christian Larrivée hadde kjørt karusell med en Sparta-forsvarer bak mål.

Sparta prøvde seg i spill seks mot fem, men laget var aldri i nærheten av å sette inn den nødvendige 3-3-scoringen. Dermed leder Storhamar 3-0 i kamper.

- Jeg synes vi spiller en god tredje periode. Vi begynner å gjøre jobben vår nøye, og Sparta blir litt nervøse og usikre, sier Johansson.

- Slår dere ut Sparta torsdag?

- Ja, det skal vi gjøre, gliser Johansson.

Storhamar stilte med følgende lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Jimmy Andersson - Ole Petter Øvergaard, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

3. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Simen Løvhaug Hansen - Vetle Lindstad, Simen Sveen.

 
BORTEJUBEL: Sparta scoret to mål i andreperioden. FOTO: Fredrik Hubred Hagen
MISFORNØYD: Tom Erik Olsen likte ikke det han så av Storhamar i midtperioden. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke