14. des
ENGA-KLAR: Andreas Øksnes.
FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Lot Hamar-gutter gå - hentet Sparta-reserve
Andreas Øksnes og Adrian Saxrud fikk ikke tilbud om videre spill i Storhamar. I dag ble Mikkel Søgaard klar for klubben.

Publisert: 22.jun.2016 18.20
Oppdatert: 22.jun.2016 19.34

Da sesongen var over og Storhamar skulle finsikte nye backer, fikk Hamar-guttene Andreas Øksnes og Adrian Saxrud beskjed om at de ikke figurerte i planene til klubben.

LES OGSÅ: Mikkel Søgaard klar for Storhamar

I løpet av kort tid ble Øksnes klar for Vålerenga, mens Saxrud Danielsen valgte å si ja til Stjernen.

ønsker spilletid

I dag ble Storhamar enige med Mikkel Søgaard om en kontrakt, og han gleder seg til å komme til SIL.

– Dette blir veldig gøy og spennende, og jeg gleder meg til å spille her, sier han til HA-sporten.

Søgaard var oppført i fjerderekka i fem av de seks kvartfinalekampene mot Storhamar i sluttspillet.

Tidligere i uka avbrøt han kontrakten sin med Sparta. Han ønsket å spille back, mens klubben ville ha ham i en offensiv løper-posisjon. 

- ikke mitt bord

Andreas Øksnes er fornøyd med at han har valgt å takke ja til Vålerenga, men sier likevel litt om hva han tenker angående Søgaard.

- Dette er ikke mitt bord nå. Men dersom jeg hadde visst at dette skulle bli utfallet tidligere, hadde jeg vært skuffet, sier Øksnes, som er strålende fornøyd med å fortsette karrieren i Vålerenga.

- De vil satse på meg, og det er godt å kjenne på den følelsen. Jeg har hatt noen tøffe år med skader i Storhamar, og nå er jeg fornøyd med hvordan tingene har blitt. 

uenige om interesse

Adrian Saxrud Danielsen, som var på uttlån i danske Herlev i fjor, håpet på tillit i moderklubben, men han sier at han merket raskt at de ikke brydde seg så mye om utlånet hans.

- Da jeg og klubben snakket sammen, skjønte jeg at jeg ikke kunne få så mye spilletid som jeg ønsket, og derfor var det perfekt at Stjernen kom på banen. Jeg ser veldig positivt på å spille der, sier Saxrud Danielsen. 

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hvilke samtaler vi hadde med dem, men Andreas hadde det travelt - og plutselig hadde han signert for Vålerenga, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen.

- Jeg var interessert i å være i Storhamar, men jeg fikk aldri noe svar fra dem, kontrer Øksnes.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke