18. aug
 
Ingen fulltreffer fra Shampo
Shampo vil slå et slag for norsk hockey, men slår seg selv midt i trynet når han ber om mer slåssing.

Publisert: 25.sep.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Jeg har selv latt meg rive med av noen «morsomme» slåsskamper på isflata. Jeg husker Storhamars Ari Turpeinen som i 1997 dro trøya over hodet på svære Sergio Momezzo i en europacupkamp i Köln. Den råsterke svensken fulgte opp med en serie slag mot sin langt større motstander. Og vant både slåsskampen og publikums hjerter.
Det samme gjorde Steffen Thoresen da han som juniorspiller steppet opp mot tsjekkeren Petr Martinek på to meter og 115 kilo for noen år siden. Ufattelig nok vant unge Thoresen nevekampen.
Og fikk heltestatus.
Shampo og tjuvtriks
Det er ingen tvil om at en og annen fight har spritet opp en kanskje middelmådig sportslig prestasjon, men heldigvis er det likevel slik at det er viktigere å vinne kampen enn slåsskampen.
Jeg frykter at hvis vi hører på Shampo, og åpner for mer slåssing, vil norsk hockey bevege seg i feil retning. Og det når vi nå faktisk er inne i en periode med positiv utvikling - særlig med landslaget og eksportering av norske spillere til Sverige og NHL.
Og når jeg hører at Shampo mener tjuvtriksene og de feige taklingene blir borte med mer slåssing, så må jeg nesten le.
For hva var det egentlig Cato Cocozza prøvde på da han gikk løs på Joakim Jensen med tre minutter igjen å spille på Jordal torsdag?
Det var neppe en hevnaksjon for ufint spill, men heller et forsøk fra Vålerenga og Shampo om å få spill fire mot fire i stedet for fem mot fem.
I så fall ikke noe annet enn et simpelt tjuvtriks.
Som Shampo sier han misliker.
Snakk om å drite i eget reir.
Shampo skummet over mot Bie
Jeg husker fortsatt at Shampo kastet hanskene mot Bjørn Anders «Bie» Dahl for 19 år siden. Folk lo da de så de to pubertale ungguttene slå løs på hverandre den ene dagen og tok hverandre i hånda i frokost-tv dagen derpå.
Det er bare hockeyspillere som kan finne på noe så dumt, ble det sagt den gangen. Fortsatt er det sånn at hockeyen - i enkelte hjem - blir sett på som en bøllesport.
Foreldrene vil si nei
Slik har en og annen mulig landslagsstjerne garantert blitt sterkt rådet av mor og far til heller å velge fotball eller håndball.
Hvis Shampo får det som han vil, tror jeg denne holdningen vil bli forsterket. Jeg kjenner ikke mange som synes det er greit å sende barna sine til en idrett hvor det oppfordres til ulovlig slåssing.
Konsekvensen vil dessuten bli at klubbene begynner å hente inn utenlandske slåsskjemper.
Det vil i hvert fall ikke gjøre norsk hockey bedre og mer attraktiv for folk utenfor menigheten.
Hvis flere enn den harde kjernen skal komme på kampene, er det opplagt viktigere for norsk hockey å utvikle spillere som nettopp Shampo selv var og som Mats Zuccarello Aasen.
Det er slike typer som får folk på kampene.
Hvis Vålerenga kan få Oslo kommune til å gjøre noe med Jordal Amfi, vil det også hjelpe.
Fasiliteter har nemlig også mye å si.
Vålerenga har ikke all verden å by på der.
Uansett er det best å la Shampos tanker om mer slåssing bare forsvinne i luften som sprukne såpebobler.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke