12. des
VEGG: Oskar Östlund.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Ingen redder flere skudd enn Östlund
CHL-statistikken viser at Oskar Östlund er den keeperen som har hatt mest å gjøre per spilte CHL-minutt.

Publisert: 04.nov.2015 19.08
Oppdatert: 04.nov.2015 19.08

Oskar Östlund har storspilt for Storhamar i hele høst. I den norske eliteserien har har 95,0 i redningsprosent, mens han har 95,19 i Champions Hockey League. Til sammenligning endte fjorårets keeperhelt, Andrew Engelage, opp på 92,7 prosent i både serie og sluttspill.

Östlund har stått 300 minutter i CHL, og har fått 187 skudd på seg. Sparta Prahas Tomas Popperle har fått flest skudd på seg i CHL, med sine 210. Men tsjekkeren har stått 100 minutter mer enn Östlund. Det betyr at ingen har gjort flere redninger per minutt enn Storhamar-målvakten.

I går slapp svensken inn fire mål i 4-3-tapet mot finske TPS Turku. Det er dermed helt åpent før returoppgjøret i Hamar OL-Amfi tirsdag 10. november.

- Vi blir skuffet når vi taper, selv om vi antageligvis spilte mot det beste laget vi har møtt så langt i år. Men vi hadde en positiv følelse i garderoben etter kampen, og vi tror at vi kommer til å slå dem hjemme, sier Östlund, som var imponert over TPS` offensive styrke.

- De hadde noen spillere som skjøt helt utrolig godt. De kom på en del overganger, og skuddene deres var ofte presise og harde. Vi møtte et godt lag, sier Östlund.

Robert Hestmann har reddet 66 av 69 skudd på 119 minutter. Det gir ham en redningsprosent på hele 95,65.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke