20. aug
TIL Hamar?: Patrick Thoresen.
 
Interessen vil stige

Publisert: 01.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
Dima Smirnov, KHL-representantens kontaktmann, tolk og guide i Norge, tror publikumsinteressen for norsk ishockey vil vokse med KHL-kamper.
- I Latvia og Kroatia hvor KHL er inne, er ishockeyinteressen blitt voldsomt stimulert. I begge nasjoner samlet nasjonale toppkamper under et halv hundre tilskuere tidligere. Etter at KHL kom inn i bildet, har det vært helt opp i 12.000 tilskuere på disse kampene, sier Smirnov som mener at KHL vil være en veldig stimulans for interessen rundt norsk ishockey generelt.
KHL er på langt nær så kjent i Norge som NHL (National hockeyleague) er. Nå tyder mye på at den tilsvarende russiske hockeykjempen vil vokse med Europa som målområde. Per i dag er KHL representert i Russland, Hviterussland, Ukraina, Latvia, Kasakhstan, Slovakia, Tsjekkia, Kroatia og Finland.
- Jeg vet at KHL har flere nasjoner på vent, deriblant Norge, og at KHL ser seg om etter å supplere sin store masse av nasjoner med ytterligere fire nasjoner i løpet av kort tid, sier Dima Smirnov.
Finland med Jokerit, er nyeste skuddet på stammen. I Sverige skal KHL ha hatt ønske om å knytte bånd mot AIK (Stockholm). Av andre nasjoner som er nevnt i forbindelse med en eventuell KHL-utvidelse, er Tyskland, Italia, Frankrike og England.
Smirnov tror neppe at KHL vil gå inn i en eksisterende norsk klubb.
- Målet er nok heller å samle alle norske utenlandsspillere for å lage en egen klubb med utgangspunkt i dem, sier han.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke