24. aug
 
Jaktes på av Sparta
I fjor sommer takket Fredrik Lystad Jacobsen nei til Sparta. Gårsdagens kamp gjorde neppe interessen mindre, tross Storhamar-tap.HAMAR

Publisert: 27.jan.2012 04:20
Oppdatert: -
I fjor sommer takket Fredrik Lystad Jacobsen nei til Sparta. Gårsdagens kamp gjorde neppe interessen mindre, tross Storhamar-tap.
HAMAR
Storhamars nummer 40 var isens ener i det viktige oppgjøret mot Sparta i går kveld.
Ingen gikk fortere i svingene eller vendte like raskt. Ingen var så vanskelig å stoppe og så full av energi. Flere ganger måtte Sparta ty til ulovligheter (lille bildet), uten at dommertrioen reagerte.
Men Fredrik Lystad Jacobsen jaktes ikke bare på ute på isen. Spartas sportssjef Tore Jobs ville veldig gjerne ha 21-åringen foran denne sesongen men fikk nei.
Vil gjøre alt
- Jeg fikk et tilbud fra Sparta, men jeg trives veldig godt i Storhamar. Jeg valgte å takke nei i fjor, sier Asker-gutten, som har en samboer som spiller håndball for Storhamar i eliteserien.
Nettopp trivselen og totalpakka med ishockey og håndball er viktig når samboerparet kommer til slutten av årets sesong.
Tore Jobs gir seg nemlig ikke. Storhamar-trener Michael Smithurst bekrefter at Østfold-klubben fortsatt jakter på hans lynraske løper.
- Vi må gjøre det vi kan for å beholde Fredrik. Han er svært viktig for Storhamar, både på og utenfor isen.
Lystad Jacobsen bekrefter at kontrakten hans går ut etter denne sesongen, men at ingenting er bestemt for framtida.
- Som sagt trives vi veldig godt i Storhamar og Hamar.
- Hadde fortjent to
21-åringen skrek ut sin irritasjon i garderoben på vei inn i dusjen etter gårsdagens tap i spilleforlengelsen. Storhamar spilte en knallsterk 2. periode hvor han var nest sist på pucken da Christian Larrivée satte inn 2-1-scoringen etter 28 minutter.
Ledelsen holdt til det var igjen drøyt åtte. Og tre minutter ut i spilleforlengelsen styrte Sparta litt heldig inn seiersmålet.
- Det var utrolig surt. Jeg følte vi hadde kampen på 2-1 og at vi var best i sudden, men de får et par enkle mål. Et drittmål i sudden, synes vi selvfølgelig. Vi hadde fortjent to poeng i dag, smiler 21-åringen.
Han bekrefter at han føler seg veldig pigg om dagen, og viste det fram også mot Rosenborg i Trondheim tirsdag. I går kveld fikk han målgivende pasninger på begge scoringene.
- Du får selvtilit av å spille så mye, og med gode spillere også. Pål Johnsen er flink til å finne oss, og samspillet med Eirik Børresen har vært bra.
Synes synd på medspiller
I tredje periode var han så kvikk at Spartas Eric Olimb måtte ty til ulovlige midler for å stoppe 21-åringen bak Spartas mål.
Den vridningen han fikk i ryggen etter å ha fått to hansker og ei kølle i ansiktet kommer han til å kjenne i dag.
- Jeg synes den var over grensa, men dommeren blåste. Heldigvis er jeg sterk og har satt meg i respekt. jeg synes mer synd på Andreas Paulsen Aas, som fikk en så voldsom takling igjen. Dommerne må våge å gi spillere som ikke er to meter en sjanse til å være med også.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke