18. aug
OVERRASKET: Aleksander Smirnov forteller at han ble litt overrasket over at han ikke fikk tilbud om en ny avtale med Storhamar.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
«Jeg ville mest sannsynlig sagt ja hvis jeg hadde fått tilbud om en ny treårsavtale med Storhamar, men jeg er ikke bitter på klubben.»
Aleksander Smirnov (51) er ærlig på at situasjonen hadde sett annerledes ut hvis Storhamar- styret hadde sagt ja til en utvidet kontrakt.

0
Publisert: 02.mai.2016 09:28
Oppdatert: 02.mai.2016 09:35

Aleksander Smirnov var ute etter langsiktighet. Han hadde et spennende KHL-kort på hånda, og spilte inn et ønske til styret, som sa nei til muligheten om en ny treårskontrakt fra nå.

– Jeg hadde mest sannsynlig sagt ja hvis jeg hadde fått tilbud om en ny treårsavtale med Storhamar, men jeg er ikke bitter på klubben. Likevel er jeg litt overrasket over at jeg ikke fikk tilbud om en ny avtale, sier 51-åringen.

Russeren forteller at han reiser fra Hamar med delte følelser.

– Det har vært to fine sesonger, og vi har fått til gode resultater. Samtidig har jeg fått en veldig spennende jobb i Kazan.

Respekterer avgjørelsen

Smirnov forteller at prosessen med AK Bars Kazan satte fart etter at han fikk beskjeden om at styret hadde sagt nei til en forlenget avtale.

– Jeg fikk ikke sparken, og jeg respekterer avgjørelsen. Dette er hockeylivet. Det var mitt valg å reise, og jeg har aldri følt meg motarbeidet, sier Smirnov, og fortsetter:

– Jobben i AK Bars er en prestisjejobb. Det veide mye uansett, og det å få jobbe med Zinetula Bilyaletdinov er en ære. Han er topp tre av de moderne hockeytrenerne i Russland.

Aleksander Smirnov forteller at han er blitt glad i spillerne i Storhamar.

Åpen for retur

– De er blitt som barna mine. Jeg er stolt av det gutta har fått til de to siste sesongene. Det har vært en tøff, men spennende periode. Det vanskeligste for meg var å fortelle spillerne at jeg drar, sier Smirnov, og fortsetter:

– Jeg håper hockeyfeberen fortsetter i Hamar, og igjen må jeg få takke supporterne, som gir klubben en fantastisk støtte, sier 51-åringen.

Aleksander Smirnov åpner for å komme tilbake til Storhamar.

– Jeg er åpen for det hvis klubben vil ha meg tilbake etter hvert. Jeg har lyst til å vinne kongepokalen med Storhamar.

Takket nei til KHL-klubber

Aleksander Smirnov har en stor stjerne i russisk ishockey. I vinter takket han nei til tilbud fra KHL-klubbene Neftekhimik og Spartak Moskva.

– Tilbudet fra AK Bars var drømmejobben. Det sto ti gode trenernavn på lista bak mitt navn. Det var også viktig å få beskjeden om at de vil satse på meg, og at det er en mulighet til å bli hovedtrener etter hvert.

Tre høydepunkter

– Hva er de tre største høydepunktene de to siste sesongene?

– Øverst står to seiere på 24 timer mot Sparta Praha og Genève i CHL. Så kommer den sjette finalekampen mot Stavanger i fjor. Nummer tre er snuoperasjonen i den andre semifinalekampen mot Sparta i fjor, da vi gikk fra 1–4 til seier i sudden death. Vi snudde kampen på sju minutter, sier Aleksander Smirnov, som forteller at AK Bars drar i gang med medisinske tester i slutten av juni.

26. august er det seriestart.

Ikke tid nok

– Et tilbud om en ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov krever en grundig prosess, som det ikke var tid til nå, sier Geir Byberg, som er leder i Storhamar-styret.

Derfor valgte Storhamar-styret å forholde seg til eksisterende kontrakt, og evaluere etter neste sesong, forteller Geir Byberg.

Aleksander Smirnov hadde ett år igjen av kontrakten, men ønsket langsiktighet. Han satt på en mulighet til å bli AK Bars-trener, og det var utgangspunktet for at saken ble tatt opp i styret for 14 dager siden.

– Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig, sa Byberg rett etter møtet.

Han fortsetter:

– Denne saken kom brått på, og vi var ikke klare for å si ja med så kort frist. Vi hadde ikke tid til den grundige prosessen en slik sak krever. Sasja har en bra historie i Storhamar, og vi er takknemlige for den jobben han har gjort her.

Nå starter jobben med å finne en ny hovedtrener.

– Vi skal ha styremøte onsdag, og da må vi finne ut hvordan prosessen skal se ut videre, og hvordan profilen skal se ut. Jeg ser for meg at vi har nær kontakt med yngres avdeling og Wang toppidrett – for å få innspill. Når det gjelder aktuelle navn vil sportsutvalget komme inn, sier Storhamars styreleder, Geir Byberg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke