12. des
Fortsetter: Jimmy Andersson får lov til å fortsette i Storhamar. Onsdag er han tilbake på isen.
Foto: Rune Steen Hansen
 
Jimmy får bli i Storhamar
Jimmy Andersson får likevel fortsette i Storhamar, til tross for at han ikke har søkt om norsk statsborgerskap.

Publisert: 07.nov.2015 19.16
Oppdatert: 07.nov.2015 21.46

- Jimmy sjøl er klar på at han ønsker å fortsette i klubben, og for oss er samholdet det aller viktigste. Derfor fortsetter Andersson i gult og blått, fastslår Njål Berge.

Den solide backen har ikke vært på isen etter det ble kjent at han likevel ikke hadde søkt om norsk statsborgerskap, til tross for at han overfor både klubben, media og andre uttalte at han hadde søkt og kun ventet på svar.

- Konsekvensen av alt dette blir at Jimmy alltid skal sitte på tribunen når alle våre åtte utlendinger er tilgjengelige for kamp, forklarer Berge.

Tøff sak

Det betyr at den svenske backen neppe kommer til å være en spiller trener Aleksander Smirnov kan bygge verken lag, backpar eller over- og undertallspill rundt.

For Njål Berge og Storhamar har Andersson-saken vært vrien å håndtere.

- Det er den vanskeligste enkeltsaken vi har hatt under min tid i klubben. Det fantes mange mindre gode løsninger, men ingen som var virkelig god for alle parter, sier Berge.

Jimmy ville bli norsk

- Etter at Andersson-saken sprakk i media har enkelte stilt spørsmål om Storhamar har rett til å forvente at spillere skifter statsborgerskap. Hva mener Storhamar om dette?

- Vi har aldri bedt Jimmy om å bli norsk. Det er Jimmy sjøl som kom til oss og ville gjøre det for å hjelpe klubben. Storhamar har aldri bedt noen om å endre sitt statsborgerskap og kommer heller aldri til å gjøre det, fastslår berge.

Trenere og spillere enige

Både trenere og spillere er tatt med på råd i denne prosessen.

- De er enige i at Jimmy kan få bli i klubben og støtter avgjørelsen om at han ikke får spille de gangene alle importspillerne er tilgjengelige, forteller klubblederen, som legger til at Andersson ikke vil være spilleklar før onsdag i neste uke.

- Vi ønsker at han skal være spilleklar etter returmøtet i CHL. Det har vi gjort bevisst, slik at ingen tror vi velger denne avgjørelsen for å stille et så slagkraftig lag som mulig på banen mot finnene, understreker Berge.

Valgte samholdet

Storhamar-lederen legger ikke skjul på at klubben har hatt mange og lange samtaler for å konkludere i denne vanskelige saken.

- I en familie som Storhamar skal det være rom for å gjøre tabber. Jimmy har gjort ei tabbe og er innstilt på å ta konsekvensen av det. Det håper jeg flest mulig både respekterer og forstår. Dette er en veldig uheldig sak, men nå har vi tatt en beslutning som jeg håper vi kan stå samlet bak, sier Njål Berge.

Jimmy Andersson har kontrakt med Storhamar ut neste sesong (2016/17).

HA-sporten har vært i kontakt med Jimmy Andersson, men han ønsker ikke å kommentere saken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke