21. aug
PÅ JOBB: Lars Løkken Østli jobber som snekker med siden av hockey’n. Nå kan han og de andre spillerne få en ny hverdag. FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Felles frokost og trening - så jobb. Det kan bli Storhamar-spillernes nye hverdag
I 2016 håper sportssjef Sjur Rakstad-Larsen at Storhamar-spillerne kan møtes til felles frokost, og så kjøre dagens trening.

Publisert: 26.nov.2015 08:47
Oppdatert: 26.nov.2015 11:06

Tanken er å kjøre et slikt opplegg to-tre dager i uka over jul.

– Vi har tatt det opp med styret. Det vil bli en liten ekstra kostnad her med felles frokost, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

– Vi tror dette er vegen å gå. Etter treninga kan de som jobber reise på jobben, og kanskje drive på litt lenger enn de gjør nå. Nå er det mange som reiser rett fra jobb til trening.

Mer profesjonelt

Rakstad-Larsen anslår at halvparten av klubbene i den norske eliteserien praktiserer faste morgentreninger.

– Vi tror dette blir bedre totalt sett, og det blir et bedre liv for dem som har familie. De kan være hjemme tidligere.

Lars Løkken Østli er en av 13 Storhamar-spillere som jobber. Backen er snekker i 60 prosent stilling.

– Det er et interessant innspill. Dette kan bidra til å gjøre klubben mer profesjonell. Jeg er ganske sikker på at vi har bedre utbytte av treningen på morgenen, sammenlignet med å trene etter en lang arbeidsdag som vi gjør i dag, sier Lars Løkken Østli, som er blitt flink til å prioritere og planlegge.

– Det er tøft noen dager. Etter en bortekamp mot Stjernen er vi ofte ikke hjemme før klokken 01.00. Dagen etter er jeg på jobb klokken 07.00. Det blir stort sett jobb, treninger, kamper, spising, soving og restitusjon. Det blir ikke tid til så mye annet. Det er en livsstil, men jeg trives jo veldig bra med det, sier backen, som gjerne vil takke samboer Beate for god støtte på hjemmebane.

En trygghet

Storhamar-backen forteller at han trives med å gjøre noe annet i tillegg hockey’n.

– Det er bra ha noe i tillegg til ishockey. Det gjør hverdagen mer spennende. Det å ha en utdannelse, noe å falle tilbake på er også viktig for meg. Plutselig kan det komme en alvorlig skade. En vet aldri når det er slutt. Jobben er en trygghet, og dette lar seg kombinere helt fint. I tillegg er jeg selvfølgelig avhengig av inntekten jeg får som snekker, sier Løkken Østli, som var helproff da han spilte for den svenske klubben Luleå.

– Det var en litt annen verden, men det var fint å trene tidlig, sier Lars Løkken Østli, som er i full trening igjen etter at han fikk et skudd i beinet mot Vålerenga.

Sjur Rakstad-Larsen informerte spillerne om saken i forbindelse med treningen i går.

- Vegen å gå

Assistenttrener Pål Johnsen mener det nye forslaget er vegen å gå for Storhamar.

Johnsen mener at treningsutbytte vil bli mye bedre.

– Nå er det mange av spillerne som kommer på trening rett fra jobb. Kroppen er mer mottakelig for trening tidlig på dagen, og et slikt opplegg er jo også mer familievennlig, sier Pål Johnsen, og fortsetter:

– Vi trenere hadde et ønske om dette. Vi får en proffere hverdag, og jeg tror gutta stiller piggere på jobb også etter en slik start på dagen. Dette er bra for alle. Alle kommer seg opp på morgenen, og får trent bra.

13 av spillerne er i jobb nå.

– Jeg har inntrykk av at de fleste har en fleksibilitet i jobben sin slik at dette er mulig å få til, sier Storhamars assistenttrener Pål Johnsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke