22. aug
SAMME KLUBB?: Petteri Nummelin (t.v.) kan bli en viktig brikke i neste sesongs Storhamar-lag. Her sammen med Aleksander Smirnov. Bildet ble tatt da Storhamar møtte TPS Turku i Champions Hockey League.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Jobber knallhardt med Nummelin
Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen bekrefter at de gjør det de kan for å hente den finske legenden Petteri Nummelin (43) til Storhamar.

Publisert: 11.apr.2016 06:18
Oppdatert: 11.apr.2016 06:36

Petteri Nummelin er verdensmester, har OL-sølv, og har spilt for Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild i verdens beste hockeyliga, NHL.

Finnen hadde Aleksander Smirnov som mentor i den finske klubben TPS, og det var Smirnov som spurte kameraten om han kunne tenke seg å spille for Storhamar.

– Vi har en veldig god dialog med Nummelin. Vi inviterte ham til Hamar på en av semifinalene, men da passet det ikke, dessverre. Han er aktuell, og vi skal gjøre det vi kan for å få det til, sier Sjur Rakstad-Larsen, og fortsetter:

– Hvis vi får til dette får vi en rutinert spiller, som vil bidra både på isen og i garderoben.

– Hva med alderen?

– Det er ikke noe problem. Han er fortsatt en veldig god hockeyspiller. Det så vi veldig tydelig da vi møtte TPS i Champions Hockey League, sier sportssjefen.

Perfekt mentor

Aleksander Smirnov håper naturlig nok at Nummelin kommer.

– Det blir veldig bra hvis dette går i orden. Alderen spiller ingen rolle med ham. Jeg tror Petteri er perfekt til å lære opp de yngre spillerne. Han er profesjonell, og har tilegnet seg utrolig mye hockeykunnskap, sier Storhamar-treneren.

HA-sporten samlet Nummelin og Smirnov da Storhamar møtte TPS i Turku i CHL. Da fortalte finnen at han er utrolig takknemlig for den hjelpen Smirnov ga ham da han kom opp som fersk back i TPS Turku.

I tillegg til spill i NHL har 43-åringen også mange sesonger i Lugano og Davos i Sveits.

– Det har vært en fantastisk reise. Ishockey har betydd og betyr fortsatt mye for meg. Jeg spiller så lenge jeg synes det er moro, og jeg er fortsatt motivert, sa Petteri Nummelin i november.

Spent på Patrick

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen er også spent på hva som skjer med Patrick Thoresen. 32-åringen avsluttet kontrakten sin med Djurgården for kort tid siden, og har flyttet hjem til Hamar sammen med familien. Han har åpnet opp for å starte sesongen med Storhamar.

– Vi skal prates rimelig fort, så får vi se. Jeg er optimist, men jeg tror ikke han spiller hele sesongen i Storhamar, hvis vi får til en avtale. Vi må huske på at en eventuell avtale må skje på Patricks premisser, sier Rakstad-Larsen.

Flere er klare

Sportssjefen har følgende klare for neste sesong: Jørgen Langdalen, Robert Hestmann, Christian Bull, Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm, Eirik Skadsdammen, Martin Rønnild, Christian Larrivée, Martin Gran, Anders Gulliksen, Magnus Lindahl, Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren og Jacob Berglund.

Berglund har en klausul i kontrakten sin (se egen sak).

Disse har fått tilbud om ny kontrakt: Oskar Östlund, Lars Løkken Østli og Magnus Eikrem Haugen.

Vil beholde hampus

Storhamar-trener Aleksander Smirnov håper Hampus Gustafsson fortsetter i Storhamar.

Gustafsson har vært god i hele sluttspillet, og svenskerekka, som også inneholdt Jacob Berglund og Mikael Zettergren, gjorde livet surt for både Sparta og Stavanger.

– Hampus har tatt steg etter jul, og jeg er godt fornøyd med utviklingen hans.

Gustafsson forteller at han ikke vet noe ennå, men at han stortrives i byen og klubben.

– Jeg blir gjerne i Storhamar.

Jacob Berglund har samme klausul som Linus Johansson benyttet seg av da han gikk til Mora foran denne sesongen. Tidligere har Berglund uttalt at kun et godt tilbud fra SHL kan lokke ham vekk fra Storhamar og Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke