15. des
Erik Kristiansen strekker seg for å få Storhamar Dragons til å overleve.
 
Jobber på spreng for å unngå konkurs
Erik Kristiansen jobber på spreng for å redde Dragons.

Publisert: 20.jan.2014 16.24
Oppdatert: 31.mar.2014 18.45

HAMAR (HA): Erik Kristiansen forteller åpent og ærlig på HAtv i dag at han ikke er sikker på om klubben vil overleve sesongen. Han og hans medhjelpere jobber på spreng for at de skal unngå konkurs og degradering til 1. divisjon, men sikker på om de klarer det er han ikke.

– Jeg føler det som vi er inne i en lang og mørk tunnel. Inni der er det et lys, men om det er et tog som kommer eller om det er utgangen vi ser, det er jeg usikker på, sier Kristiansen på HAtv.

– Vi må skaffe penger til at vi klarer oss. I det ligger at vi må skaffe penger både til den daglige driften og til å håndtere gammel gjeld. Vi har fått inn en del penger på aksjesalg, men det er ikke nok. Vi er på ingen måte i mål. Men jeg vil berømme den innsatsen mange har lagt ned, og de har vist et fantastisk engasjement. Alt vi har fått inn av penger vil gå med, for det er ikke slik at vi har penger å sette på bok til senere bruk.

– Frykter du konkurs?

– Vi jobber jo på spreng for at det ikke skal skje. Jeg tror vi har penger nok til å fortsette ut sesongen.

– En leser spør deg om det ikke er like greit å slå seg konkurs, rykke ned, og så starte forfra igjen. Hva mener du om det?

– Som sagt – vi jobber for å klare oss. Jeg synes det er et dårlig alternativ å rykke ned for så og starte forfra igjen. Det vil i så fall skape store problemer for oss på en rekke områder. Men må vi så må vi,

– Å slå oss konkurs er heller ingen god butikk om noen tror det. I boet er det ikke fem øre, sier Erik Kristiansen.

– Frykter du poengtrekk når hockeyforbundet kommer med sin dom 27. januar?

– Å tro noe annet vil være veldig naivt. En reaksjon kommer, men om den blir fem, ti eller 15 poeng vet vi jo ikke, men vi får ta det som kommer. Nå må vi ha fokus på å skaffe penger til daglig drift, og håndtere gjeld samt det sportslige. Jeg vil jo si at det sportslige blir svært viktig. Vi er vel rimelig sikre på at vi vil klare en kvartfinaleplass, men en plass i semifinalen – eller bedre – vil bety enormt. En semifinaleplass betyr store inntekter. Klarer vi ikke det er vi i verste fall nærmere konkurs. I hvert fall har vi da pådratt oss flere problemer. jeg pleier å si at dersom vi leverer sportslig så klarer systemet seg.

Erik Kristiansen ser tilbake på dramatikken fra lørdag. Først var han i HA og fortalte at personer som har kjøpt aksjer i klubben ikke har innbetalt pengene. Nå må de purre opp beløp på en halv million kroner. På formiddagen kom sjokkbeskjeden om at trenerne Michael Smithurst og Jonas Norgren trekker seg. For å bidra til at klubbens økonomi kan bedre seg. Det visste ikke Erik Kristiansen noe om.

Hele intervjuet med Erik Kristiansen ser du på HAtv her!:

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke