15. des
LANDSLAGSSJEF: Roy Johansen ønsker seg enda bedre målvakter og at flere norske utespillere skal spille i NHL.
 
Johansen ønsker bedre målvakter
Slovakia - Norge 3-2 e.f. Landslagssjef Roy Johansen ønsker seg enda bedre målvakter og flere spillere i NHL. Det var de viktigste ønskene hans etter årets VM-innsats.

Publisert: 05.mai.2009 05.17
Oppdatert: -
KLOTEN: - Jeg er fornøyd med mesterskapet. Målet var å holde plassen. Det har vi greid. Man kan ikke forvente at vi skal ta oss til en kvartfinale hver eneste gang, oppsummerte Roy Johansen etter 11.-plassen i VM.

- Jeg føler at vi har nærmet oss treerlagene slik som Hviterussland, Latvia, Tyskland og Slovakia. De beste derimot er bare blitt enda bedre enn sist, slo landslagssjefen fast.

Spillere i Sverige
Norge har denne sesongen bare hatt en spiller i verdens tøffeste ishockeyliga NHL. Det er backen Ole-Kristian Tollefsen, som for øvrige gikk skadd i store deler av sesongen.

Derimot er det et rekordstort antall norske spillere i svensk eliteserie neste sesong. Heller ikke nivået i svensk eliteserie er godt nok til å ta Norge ytterligere fram på verdensrankingen.
- Derfor må vi ha flere spillere i verdens beste serier og ikke bare i svensk ishockey. Dessuten må vi ha norske målvakter som står fast på sine norske lag.

Startet nølende
Norge startet VM litt nølende og fikk skikkelig stryk av både Finland og Tsjekkia. Danmark ble slått etter forlengning, mens laget var best mot Hviterussland som imidlertid vant 3-2 etter forlengning. Norge avsluttet med stil og holdt Slovakia til 2-2, men tapte også den kampen i forlengning.

- Vi burde helt klart å vinne mot hviterusserne, fordi der spilte vi vår beste kamp i VM. Hadde vi vunnet der hadde vi spilt om en kvartfinaleplass istedenfor en 10.- eller 11.-plass.
- Vi har klart oss i de siste mesterskapene og klatret på rankingen. Det er viktig med tanke på framtidige VM og OL-turneringen, sa Johansen.
Tommy Jakobsen ble sammen med Anders Myrvold og Tore Vikingstad ble kåret til Norges tre beste spillere i mesterskapet
- Vi må være glade for at vi klarer å gjøre det så bra som vi egentlig har gjort det. Vi må stikke fingeren i jorda å se at vi møter stort sett de beste av de beste under et VM. Bengt Åke Gustavsson har sagt at hans Sverige var sjanseløse hvis det bare var eliteseriespillere på laget, oppsummerte Jakobsen.

ishockeyfaktaSlovakia - Norge 3-2 e.f.
KLOTEN: Elite-VM ishockey menn mandag, mellomspillet, gruppe F:
Perioderesultat: 2-0, 0-1, 0-1, 1-0)
2901 tilskuere
Mål: 1-0 (07.22) Stefan Ruzicka (Michal Handzus, Jaroslav Obsut), 2-0 (09.09) Peter Smrek (Ladislav Nagy, Ivan Baranka), 2-1 (27.21) Anders Bastiansen (Morten Ask, Lars Erik Lund), 2-2 (45.27) Lund (Tommy Jakobsen), forlengning: 3-2 (02.07) Nagy (Andrej Sekera).
Skudd: 38-27 (11-9, 13-5, 12-13, 2-0)
Hoveddommere: Rick Looker, USA og Rafail Kadyrov, Russland.
Utvisninger: Slovakia 9 x 2 min., Norge 11 x 2 min.
Norges lag:
Målvakter: Pål Grotnes (Ruben Smith).
1.-rekke: Mats Trygg, Anders Myrvold - Patrick Thoresen, Tore Vikingstad, Per-Åge Skrøder.
2.-rekke: Jonas Holøs, Tommy Jakobsen - Lars Erik Spets, Mads Hansen, Peter Lorentzen.
3.-rekke: Lars Erik Lund, Alexander Bonsaksen - Anders Bastiansen, Morten Ask, Mats Zuccarello Aasen.
4.-rekke: Juha Kaunismäki - Martin Laumann Ylven, Martin Røymark, Kristian Forsberg. (©NTB)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke