22. aug
FOTO: Fredrik Olastuen
 
- Vi rutinerte må ta mer ansvar
Patrik Bäärnhielm mener de rutinerte spillerne må stå fram i større grad enn hva de gjør nå, da det går tøft for laget.

Publisert: 10.des.2015 17:22
Oppdatert: 10.des.2015 21:50

Storhamar er inne i en tøff tid med tre strake tap, senest mot Stavanger Oilers i dag.

- Folk blir redde

Det ser tungt ut for øyeblikket, og Patrik Bäärnhielm etterlyser at flere spillere tar ansvar og setter fram brystkassa.

- Vi eldre må vise vegen og ta mer tak enn vi gjør nå. Folk blir kanskje litt redde for å gjøre nettopp det da det butter imot og går dårlig sånn som nå, sier Bäärnhielm etter kampen.

Mot Oilers sto unggutten Simen Løvhaug Hansen fram og var Storhamars beste spiller.

- Han gjør en kanonmatch. Der mange av oss andre blir engstelige etter å ha sluppet inn, så slipper han seg løs og fortsetter å spille. Vi andre burde lære av å spille slik han gjorde i dag, sier han.

- Spillerne må gå i seg selv

Etter en solid åpning på matchen og en tidlig Storhamar-scoring, tok Oilers fullstendig over showet. Oilers rakk å score fire ganger den første perioden.

Det klarte aldri Storhamar å svare på, til tross for at spillet bedret seg.

- Vi mister all selvtilliten etter å ha sluppet inn to kjappe mål. Målene er dessuten altfor enkle og skal ikke skje i seniorhockey, mener jeg.

- Hvem har ansvar for at det slippes inn så mange enkle mål?

- Det er ikke bare keeperen eller backene sitt ansvar. Hele femmeren som er på isen må ta sin del av ansvaret, sier Patrik Bäärnhielm.

Nå mener han spillerne må ta seg selv i nakkeskinnet før kampen mot Sparta på lørdag.

- Spillerne må gå i seg selv nå og gjøre sin jobb skikkelig. Da vil man se at det også løsner for laget som enhet, mener Storhamars nummer 92.

OM KAMPEN.

Drømmestart ble mareritt

Eirik Skadsdammen satte inn 1-0 og ga Storhamar en drømmestart etter bare 86 sekunder.

Men så sa det helt stopp for de gule og blå. Dueller ble tapt, markeringer glapp, og puck etter puck havnet i nettet bak Oskar Östlund.

En heldig Mathias Trettenes styrte et svakt Nick Bruneteau-skudd forbi Storhamars svenske målvakt med rumpa, før en helt umarkert Petter Røste Fossen ga gjestene ledelsen. Like etter doblet Henrik Medhus forspranget da Erik de la Rose ble for opptatt av pucken og mistet markeringa, og like før periodeslutt la Mathias Trettenes på til overlegne 4-1 med en leken straffe.

Skuddstatistikken 4-20 tegnet et riktig bilde av den totale Oilers-dominansen på Hamar, og det var en synlig irritert Skadsdammen som ble intervjuet av TV 2 Sportskanalens Kasper Wikestad på vei inn i garderoben.

- Vi har pratet om hva vi skal gjøre, fem minutter før kampen, men så går vi ut på isen og gjør noe helt annet i egen sone. Vi må samle oss og spille som et lag. Vi kan ikke fortsette å ta egne valg, for nå opptrer vi ikke som et lag, sa målscoreren.

Våknet

Storhamar hevet seg voldsomt etter en garderobeprat som neppe fløt over av smil, skryt og superlativer.

Zettergren, Joakim Jensen, Larrivée og Hampus Gustafsson, som alle fikk gode muligheter tidlig i perioden, brente sine sjanser, før Jacob Berglund endelig klarte å tilføre kampen en dose ny nerve. Svensken ble spilt fri i slottet og banket en kjærkommen 2-4-redusering opp i krysset.

Alexander Reichenberg fikk et par muligheter på tampen, men etter en periode som var helt ulik den første, og der skuddstatistikken endte på utrolige 17-4, lå Storhamar fortsatt under med to mål.

- Vi er på hugget her nå. De siste ti minuttene har vi spilt bra hockey, og det er absolutt mulig å hente inn dette. Vi har snudd kamper før, og hvis vi fortsetter sånn, får vi målsjanser og kanskje også power play. Vi er på nå, sa Berglund selvsikkert til TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

Oilers vant

Tredjeperioden ble imidlertid aldri det fyrverkeriet Berglund og Storhamar-fansen hadde sett for seg.

Vertene var fullt på høyde med serielederen, men når sjansene bød seg, var keeper Holm på plass. Ett minutt før slutt avgjorde Philippe Cornet også kampen for Oilers i overtall med sin 5-2-scoring.

Storhamar røk dermed på tap nummer tre på rad.

HA kommer tilbake med mer om kampen.

Se Rinkside på HATV fra klokka 20.40!

Storhamar:

1. femmer: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Christian Larrivée, Joakim Jensen. 

2. femmer: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Eirik Skadsdammen.

3. femmer: Simen Løvhaug Hansen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl

4. rekke: Stein André Hagen - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke