20. jun
VIL VÆRE LEDER: Patrick Thoresen vil gjerne styre skuta.
 
Kan bli gjensyn med super-rekka
Norge - Italia 2-1 e.e.o: Landslagssjef Roy Johansen har fått Patrick Thoresen tilbake. Får Tore Vikingstad orden på skuldra til OL-kvaliken, kan det bli gjensyn med superrekka fra VM i Riga, med Thoresen, Vikingstad og Per-Åge Skrøder.

Publisert: 07.nov.2008 06:09
Oppdatert: -
OSLO: Roy Johansen har strålt helt siden det ble klart at Hamar-gutten Patrick Thoresen igjen er tilgjengelig for landslagsspill.

Etter exiten fra NHL, er Thoresen disponibel for Norge.
Mot Italia i går, spilte Thoresen sin første landskamp siden 2007.
Det var også Norges første kamp siden den historiske prestasjonen med kvartfinale i VM i Canada for et halvt års tid siden.
Kampene mot Italia, Frankrike og Østerrike i helgen, er også lagets tre eneste kamper, før den viktige OL-kvaliken tar til.
Skal Norge til Vancouver 2010, må formen være staket ut til 5.-, 7.- og 8. februar.

Holtet med assist
I VM i Riga, dannet Thoresen det som ble omtalt som superrekka, sammen med Tore Vikingstad og Per-Åge Skrøder.

Roy Johansen håper å få Vikingstad spilleklar til februar, og åpner for å sette de tre sammen igjen.
- Blir Tore frisk, er det helt klart aktuelt, sier Johansen til HA-sporten.
I går spilte Thoresen i 2. rekka, sammen med Hamar-kamerat Marius Holtet og Duisburg-proffen Morten Ask.
Holtet slo til med målgivende på Mats Zuccarello Aasens 1-0-scoring, men da var ikke Thoresen på isen.

- Må gjøre det enklere
Seieren mot Italia var fortjent, men satt langt inne. Etter den siste tidens gode, norske ishockeyprestasjoner, var det litt skuffende, både i forhold til resultatet og antall tilskuere på tribunen.

- Det ser kanskje ut som vi tror vi er litt bedre enn vi er. Vi må gjøre ting enklere, det blir for ofte et ekstra pass, eller en ekstra dragning, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.
Thoresen har vært en av landets beste spillere i flere år. Han har uttalt at det kanskje er en fordel for ham å spille i Lugano, for å kjenne litt på det å være leder i et lag igjen. Nå vil Thoresen også bli leder på landslaget.
- Jeg har følt meg litt som en leder da jeg har vært med her tidligere også, men jeg vil gjerne være en som går foran, som drar med seg de andre de gangene det går tungt for laget og som bidrar, både fysisk og med offensivt spill, sier Thoresen til HA-sporten.

- Ekstra selvtillit
Marius Holtet er meget fornøyd med å ha rekkekameraten tilbake på laget.

- Patrick er en kjempespiller. Det er alltid moro å spille med ham, sier Holtet, som trivdes veldig godt med mye spilletid i går.
- Det gir en ekstra glede å spille mye. Jeg tror det å være med på det meste, også overtall og undertall, gir meg ekstra selvtillit. Jeg tror jeg har godt av denne helgen, sier Holtet til HA-sporten.
Roy Johansen synes Holtet og Thoresen passer godt i rekke sammen, men åpner for forandringer fredag og lørdag.
- Begge er veldig direkte, jobber godt, har mye energi og er gode i undertall. Men felles for alle løperne i dag, var at det ble litt for vanskelig. Det er ikke umulig at vi prøver noe annet mot Frankrike, sier Johansen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke