15. des
LEVENDE VEGG: Oscar Östlund har stått fantastisk for Storhamar i hele høst. Torsdag kan han bli historisk.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN.
 
Oscar kan bli historisk i Storhamar-buret
Ingen målvakt i Storhamar-historien har holdt nullen i tre kamper på rad. Torsdag kan Oskar Östlund bli den første.

Publisert: 25.nov.2015 09.32
Oppdatert: 25.nov.2015 12.04

Oskar Östlund kom til Storhamar som et ubeskrevet blad før årets sesong. Etter 19 seriekamper leder svensken målvaktstatistikken i eliteserien suverent, med elleville 94,9 i redningsprosent. Nå jakter han en historisk milepæl i Storhamar: Å bli den første keeperen til å holde nullen i tre kamper på rad for Storhamar.

Norgen nærmest

Storhamar-historiker Lars Nikolaisen, som har fulgt laget tett i over 20 år, forteller at ingen målvakt har holdt nullen i tre kamper på rad. Jonas Norgren holdt nullen i to kamper på rad under 2005/06-sesongen, men fullførte ikke den tredje kampen, og han kan derfor ikke krediteres den.

– Oskar blir historisk dersom han holder nullen mot Lillehammer, sier Lars Nikolaisen, som setter svensken veldig høyt i historisk Storhamar-sammenheng.

– Han er absolutt oppe blant de aller, aller beste keeperne klubben har hatt. Jeg vil si at han hører hjemme i toppsjiktet med Jonas Norgren, Jim Marthinsen og Mika Rautio, sier Nikolaisen.

TENKER IKKE PÅ REKORDEN

Hovedpersonen tar rekordjakten med stor ro, men han innrømmer likevel at det er morsomt å kunne sette en rekord.

– Det viktigste for meg er at vi klarer å vinne de kampene vi spiller, ikke om jeg holder nullen eller ikke sier Östlund, som skryter at lagets offervilje under de to siste kampene.

– Gutta dekket mange skudd mot Manglerud (3–0) og mot Vålerenga (1-0). Det gjør at det blir enklere for meg å ta de puckene som kommer, sier han, før han legger til:

– Det hadde selvfølgelig vært morsomt å holdt nullen igjen, og det hadde vært kult å satt rekorden. Men det viktigste med å holde nullen, er at laget får en god mulighet til å vinne. Da trenger vi ikke å score så mange mål selv, sier målvakten.

– Har du fått noen tilbud fra klubber i andre ligaer?

– Nei, og det er heller ikke noe jeg tenker på. Jeg er i Storhamar nå, og jeg er veldig glad for å være her. Vi skal prøve å vinne sluttspillet, så får vi hva som skjer etter det, smiler Östlund.

– sinnssykt god i hele høst

Christian Larrivée er imponert over det Östlund har levert.

– Han er veldig rolig og god, og det gir en god energi til hele laget. Han har vært sinnssykt god i hele høst. Han har hjulpet oss til å vinne flere kamper enn hva vi kanskje har fortjent.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
levende vegg: Oskar Östlund har stått fantastisk for Storhamar i hele høst. Torsdag kan svensken sette rekord. foto: Fredrik Olastuen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke