12. des
KONTROLL: Christian Larrivée har i flere av semifinalene vist tendenser på at storformen er like rundt hjørnet. Her er han i en tøff duell mot Nick Bruneteau under søndagens semifinalekamp i Hamar OL-Amfi. FOTO: Fredrik Olastuen
 
Kapteinen slet med selvtilliten
Christian Larrivée innrømmer at han har hatt tunge stunder i sluttspillet, og hele sesongen, men han håper søndagens scoringer får det til å løsne for ham.

Publisert: 05.apr.2016 14.37
Oppdatert: 05.apr.2016 14.45

Han har for lengst blitt en legende for folk med hjertet i Storhamar, med sitt oppofrende spill, vanvittige offensive repertoar og finesser i europatoppen.

Så langt i sluttspillet har han kun fått vist fram glimt av spillet som har gjort ham så populær, men nå håper han det endelig har løsnet offensivt.

Løft for selvtilliten

søndagens to scoringer for Larrivée, erkjenner han betydde mye for ham, og han er nå oppe i åtte målpoeng på ti kamper.

– Jeg spiller på samme måte som jeg har gjort de siste 6–7 kampene, men selvtilliten har ikke vært så god. Men det hjalp veldig med to mål på mandag, forteller Larrivée til HA-sporten.

Tirsdag kveld skal han gjøre nok et forsøk på å bidra med målpoeng for et Storhamar-lag som tidvis har herjet under de to første semifinaleoppgjørene på den mindre isflaten i DNB Arena.

Han innrømmer at han har vært skuffet over eget bidrag så langt i sluttspillet.

– Det hjalp ikke at Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen ble skadet. Men for min del har det ikke gått så greit. Formen har ikke vært på topp, og jeg har bare forsøkt å spille bra defensivt. I sluttspill trenger vi to rekker som produserer, ellers blir det vanskelig å vinne kamper, forklarer han.

Tar ansvaret selv

Han framhever den såkalte «svenskerekka» som den største grunnen til at Storhamar klarte å gå videre til semifinalen.

Storhamar-kapteinen vil ikke begrunne hans relativt svake offensive bidrag med at både Jensen og Skadsdammen ble skadet.

– Jeg må ta en del av ansvaret for det selv, også. Jeg har ikke vært meg selv, og jeg må bli bedre, slår han fast, før han fortsetter:

– Jeg kan si at jeg har vært litt syk, men det spiller ingen rolle. Jeg må ta ansvar, og jeg har ikke vært god nok, svarer han ærlig, som han pleier å gjøre.

Vil ha pucken mer

Han forklarer at han har savnet å ha pucken mer enn hva han har hatt etter Jensen og Skadsdammens skader.

– Mandag fikk jeg pucken litt mer, jeg skapte litt flere sjanser, og jeg kunne holde mer på pucken. Jeg må ha pucken mye. Jeg synes ikke jeg fikk pucken nok i kampene før det, men jeg synes Huse er flink til å gi meg den, og da kan jeg skape litt mer, sier han,

Han føler samspillet med seg selv og Martin Blakseth Huse fungerer veldig godt, etter at sistnevnte kom inn i samme rekke for to kamper siden.

– Jeg vil ikke si noe negativt om de andre guttene, men jeg liker å spille med Huse, forteller Larrivée, før han forteller at han jobber hardt for å kunne bidra mer.

– Jeg liker å spille sluttspill, og tidligere har jeg vært mye bedre i sluttspill enn i seriespill. Men i år synes jeg ikke at jeg har vært så god i serien eller sluttspill, eller at noe har vært på topp. Men det positive er at vi har flere kamper igjen å spille, sier han offensivt.

Tror på ny triumf

Han mener den mindre isflaten i Stavanger passer Storhamar-laget som hånd i hanske, og han tror det er fullt mulig med flere triumfer i siddisenes hjemmearena.

– Vi har spilt veldig bra der, og jeg føler at det er lettere å spille sammen på en liten bane, sier han.

– Hva er grunnen til at liten is passer dere bedre?

– Det er vanskelig å forklare. I midtsonen er det trangere, de kommer med mye fart. Her, på Hamar, er isen veldig stor. Jeg føler det er lettere å følge kampplanen vår i egen sone i Stavanger, og at det er enklere å dekke motstandere der, forteller han.

– Det går raskere når det er liten is, og du trenger ikke tenke og gå så mye på skøyter. Det er enklere å rette opp igjen feil på mindre baner. Det har fungert veldig bra for oss der, sier han, før han forteller at han skal gjøre alt han kan for å bidra med flere scoringer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke