20. aug
TIL­BA­KE?: Kan­skje skal det spil­les en KHL-kamp i Ha­mar OL-Amfi. Selv om Aleks­an­der Smir­nov svært gjer­ne kun­ne ten­ke seg at det ene la­get var hans Severstal, ser det ikke ut til å gå. Han nev­ner i ste­det SKA St. Pe­ters­burg som en mu­lig mo
 
KHL i OL-Amfi'n?
Klubber i russiske KHL (russernes svar på NHL) ønsker å følge NHLs eksempel gjennom å promotere ligaen i andre land. Det kan komme til å skje i Hamar.

Publisert: 12.nov.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Det er noe vi prater om. Men det er veldig uavklart, og det er mye som gjenstår før vi eventuelt kan bestille dommere og folk til sekretariatet, sier daglig leder i Storhamar Dragons Carl Oscar Bøe Andersen til HA-sporten.
Historien startet med at driftssjef i Hamar Olympiske Anlegg, Jon Andersen, fikk en henvendelse fra en av sine kontakter, som bidro til isleggingen under ishockey-VM i Riga i 2006.
Andersen skal på en studietur til Riga for å se på Dinamos hall og anlegg. I hallen skal det arrangeres en stor konsert 16. januar.
- De hadde også snakket om å promotere ligaen i andre land, som de gjør i NHL. De hadde tenkt på Jordal Amfi i Oslo.


Kolliderer med kunstløp-NM


På samme tid var tidligere Storhamar-spiller og -trener Aleksander Smirnov i Hamar. Det hele utviklet seg til en plan om å legge arrangementet til Hamar i stedet.
- Jeg ringte umiddelbart til Coba i Storhamar, forteller Andersen.
Den opprinnelige datoen og førstevalget, 16. januar, kolliderer med NM i kunstløp i Hamar OL-Amfi.
- De har booket hallen for lenge siden, og har førsteretten. Da måtte vi flyttet NM, og det ville vært drastisk. Det går ikke, sier Andersen.
HOA-sjefen trodde planen hadde gått i vasken, men gledet seg over nyheten om at det kan bli noe av likevel.
- Det ville vært fantastisk morsomt. Det ville vært gøy for Storhamar, for OL-Amfi'n og for Hamar. Jeg er sikker på at det ville dratt masse folk til Hamar, og at det ville blitt en kjempeopplevelse. Det er også mange østeuropeere på Østlandet, som sikkert ville likt dette.
- Det hadde sikkert vært noe å lære av KHL for norsk hockey også, tror Jon Andersen.
- Det blir nok ikke Severstal
Det tror også Sasja.
- Det er en populær liga, og nivået er en del høyere enn i Norge. Det er den største og beste ligaen i Europa. Jeg tror det ville blitt en veldig interessant match, sier Aleksander Smirnov, som nå er trener for Severstal, som ligger på fjerdeplass i sin avdeling i Russland.
Dessverre ser det ikke ut til at det blir et gjensyn med Sasja i trenerboksen for hockeyinteresserte Hamar-folk.
- Det blir nok ikke mitt lag. Det er jeg ganske sikker på, sier Sasja, som innrømmer at han er skuffet over nettopp det.
- Ja, det er jeg. Jeg er hundre prosent sikker på at det ville blitt full hall om mitt lag skulle spille i Hamar.
Han nevner i stedet at SKA St. Petersburg som en mer aktuell motstander for Dinamo Riga.


Leter etter passende dato


En annen utfordring i januar, er Idrettsgallaen, som igjen skal arrangeres i Hamar.
- Ståa nå er at vi skal finne ut hvilke datoer som er aktuelle, og så sende det over til Sasja. Det ville vært morsomt å se nivået, sier Bøe Andersen, om det som regnes som verdens nest beste liga, etter NHL.
- Det er også en del mystikk forbundet med ligaen. De fleste har et bilde av russere og russisk hockey. Men det er nok ikke bare finspill der lenger, det er nok blitt en del fysikk også, sier Coba.
KHLs fremste merkevare i Norge, må sies å være Hamar-gutten Patrick Thoresen, som har fulgt opp en strålende fjorårssesong med å ligge som nummer to på toppscorerlisten med 15 mål for sitt Salavat Julajev, ett bak Barys Lukas Kaspar. Han er også sjuende beste poengplukker totalt, med 23 poeng (15+8) på like mange kamper.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke