12. des
COMEBACK: De to tidligere hockeylandslagsspillerne Ole Eskild Dahlstrøm og Carl Oscar Bøe Andersen skal representere Norge i VM i skøytecross.
 
Klare for VM i skøytecross
Carl Oscar Bøe Andersen (37) og Ole Eskild Dahlstrøm (39) gjør comeback på skøyteisen. Sammen med Finn Christian Jagge (43) skal de forsvare Norges farger i den første VM-runden i spektakulære skøytecross.

Publisert: 13.jan.2010 05.00
Oppdatert: -
HAMAR: Red Bull Crashed Ice World Championships 2010 er det offisielle navnet på mesterskapet, og første runde går i München til helgen.

100 deltakere fra verdens største hockeynasjoner skal konkurrere i verdens villeste skøyterace nedover en 350 meter lang islagt bakke med 35 meter fall i Olympiaparken i München. Det skal være mulig å oppnå en toppfart på 60 km/t, og som man forstår, går skøytecross for å være en publikumsvennlig sport. Det ventes da også 30.000 tilskuere når crossgutta stiller til start.

Garlie motivator
Det er Esben Garlie, markedssjef i TV 2 Zebra/TV 2 sport, som har plukket ut de norske representantene, og det blir da også laget reportasjer fra VM-runden, som TV 2 skal sende senere. Til München er Garlie med som motivator.

- Hvorfor valgte du de tre?
- Coba turte å stille opp, min gode venn Dahlstrøm ble nærmest «tvunget» med og Finken er med for å skape litt oppstyr. Dessuten er den tidligere OL-vinneren i slalåm adrenalinsugen og skøytekyndig, sier markedsmannen, som tidligere drev pub i Hamar.

Har aldri prøvd det
- Hva er det du har begitt deg ut på, Carl Oscar Bøe Andersen?

- Litt aktivitet…
- Har du prøvd skøytecross tidligere?
- Nei, aldri. Jeg har bare sett det på You Tube, og det så spennende ut. Dessuten synes jeg det er spennende å være med på et slik folkeliv i München, sier den tidligere hockeyspilleren som i sin tid spilte i tyske Ingolstadt - og stortrives i München.
Coba innrømmer at det er litt tynt med istrening, men han var på oldboystreningen i Storhamar mandag…
Bortsett fra litt tjuvtitting på You Tube, har han altså null erfaring med skøytecross:
- Vi kommer til München torsdag, og fredag skal vi på vår første trening før vi skal kjøre kvalifisering til lørdagens konkurranse.

Ikke lett å holde igjen
- Og ambisjonene?

- Vi reiser ikke for å vinne, men det er rart med det når det blir konkurranse. Det er ikke så lett å holde igjen da. Vi får ta det som en utfordring. Moro blir det helt sikkert.
- Ikke redd for å bli skadet?
- Jo, det ligger i bakhodet. Jeg sliter litt med en vond rygg…
- Hva med Dahlstrøm?
- Vi fleiper med at han har tyngden, sier Coba.
Løperne starter i puljer på fire og fire, og de to første går videre til neste runde. Det blir kjørt i alt 32 heat før en sliten mester kan kåres lørdag.
Red Bull Crashed Ice ble første gang arrangert i Stockholm i 2001, og siden har det blitt arrangert i forskjellige byer. I år har konkurranse fått status som verdensmesterskap, og den neste VM-runden går i Quebec i Canada.
Nå vil man prøve å få etablert denne sporten i Norge, og går det som Esben Garlie håper, vil det etter hvert bli arrangert konkurranser rundt om i Norge for plukke ut VM-deltakere i framtiden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke