24. aug
 
Storhamar kollapset i tredje periode
(Storhamar - Lillehammer 1-4) Storhamar tapte sesongens første kamp i Hamar OL-Amfi.

Publisert: 13.sep.2014 15:40
Oppdatert: 13.sep.2014 19:57

Storhamar tapte sesongens første hjemmekamp i Hamar OL-Amfi etter en kollektiv kollaps i tredje periode. 

Joakim Jensen scoret 32 mål i fjor, men Oslo-gutten har så langt ikke vært farlig nok foran motstandermålet.

- Oppgaven min er å score mål og produsere poeng. Vi gjør egentlig en brukbar match, men jeg synes vi sliter med å komme inn på Lillehammer-keeperen. Alt for ofte blir vi drivende rundt, og da blir også skuddene vi tar for enkle.

På spørsmål om hva som skjer i tredje periode, har ikke Jensen noe godt svar.

- Vi slipper inn to enkle mål. Men fortsatt er det mye tid igjen, og vi burde klare å sette litt mer press på dem. I stedet blir det veldig rotete, og Lillehammer kan kontrollere kampen inn, avslutter en skuffet Joakim Jensen.

skadsdammen med sesongens første scoring

Storhamar åpnet kampen i voldsomt tempo og satte Lillehammer under hardt press.

På tiden 07:25 måtte Magnus Fischer sette seg i to minutter etter å ha hektet Christian Larrivée. Storhamar utnyttet overtallsspillet godt, og etter hardt trykk, kunne Eirik Skadsdammen sende Storhamar opp i føringen.

Men så kom gjestene tilbake. Lillehammer fikk muligheten til å spille fem mot tre i to minutter, og da skulle gjestene få sin utligning.

Pucken gikk frem og tilbake, og til slutt var det Drew Olson som fikk en skuddmulighet. Skuddet til Olson gikk via kølla til Adrian Saxrud Danielsen og inn bak en utspilt Andrew Engelage. 

Kjedelig andre periode

Den andre perioden ble et stort gjesp. Storhamar fikk en del muligheter i overtall, men klarte ikke å sette Lillehammer under det helt store presset. Til tross for at Storhamar vant skuddstatistikken hele 17-9, slet Storhamar med å skape sjanser. Den største sjansen hadde Martin Gran da han presset seg inn fra venstrekanten og skjøt et hardt skudd som strøk stolpen.

eNGELAGE-TABBE

Perioden var kun blitt tre minutter gammel da Lillehammer tok føringen. Paul Phillips gikk oppover venstresiden, før han skjøt et tilsynelatende enkelt skudd fra skrått hold. Et isskudd mellom beina til Engelage var alt som skulle til, og med det var Lillehammer foran. En billig scoring som skulle vise seg å koste dyrt.

1-3-scoringen kom like etter. Et godt skudd fra Mikael Zettergren ble styrt inn fra John Armstrong, og nå virket Storhamar helt fortapt. 

Helt på tampen tok Storhamar ut keeperen i et siste forsøk på å få en scoring. Men det skulle i stedet bli Lillehammers mulighet til å sette inn 1-4. Erik De La Rose mistet pucken på blålinja, og da kunne Derek Arnold spille en enkel pasning til Mikael Zettergren. Han gjorde ingen feil alene med det tomme buret, og Lillehammer hadde vunnet kampen. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke