20. jun
MÅ FIN­NE LØS­NING: Arne S. Hansen (t.v.) er valgt inn i det nye AS-styret i Storhamar Dragons. De får nå en tøff oppgave med å lande den økonomiske situasjonen som bekymrer hovedlagsleder Morten Saxrud og hele hockeymiljøet.Foto: Rune Steen Hansen
 
Klubben i fare hvis AS'et ryker
I verste fall kan det bety kroken på døra for seniorhockeyen i Storhamar hvis Storhamar Dragons AS går konkurs.

Publisert: 30.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Det nye styret i Storhamar Dragons AS jobber med å få full oversikt over den økonomiske situasjonen. 5. oktober skal de møtes for å samle trådene, men det er på det rene at de vil oppdage at klubben - Storhamar Idrettslag Ishockeygruppen - kan komme i trøbbel hvis AS'et blir slått konkurs. Ingen i styret ville bekrefte det i går, men HA-sporten vet også at for to dager siden ble flere av styremedlemmene orientert om den alvorlige situasjonen av revisor.
En kikk i regnskapspapirene til klubben og AS'et forteller at klubben skylder sitt eget AS 3,4 millioner kroner.
Den totale gjelda for klubb og AS sammen skal være på mellom åtte og ni millioner.
Problemet er at AS'et nå sliter med å gjøre opp for seg. Kari Hoel, som fungerte som daglig leder, trakk seg også forrige uke fordi hun mente det ble drevet på kreditors regning.
Hvis situasjonen viser seg å være så alvorlig, og at det kommer så langt som at en konkurs rammet AS'et, vil det også berøre klubben og da senior-lagshockeyen.

Bobestyrer vil kreve betaling

HA-sporten har snakket med fagfolk som bestemt mener at en bobestyrer med en gang vil se om det er mulig å inndrive gjelda på nesten 3,5 millioner kroner AS'et har til gode i klubben. Hvis ikke det er mulig, vil også klubben risikere å bli slått konkurs.
I dette tilfellet vil i så fall bare være seniorhockeyen som rammes. Yngres avdeling er nemlig skilt ut og gjort gjeldfrie etter at kommunen ga det ansvarlige lånet på 1,6 millioner kroner i fjor.
Arne S. Hansen, som er talsmann både for klubbstyret og valgt inn i det nye AS'et, sier det er for tidlig å si noe om hva som kommer til å skje med både Storhamar Dragons AS.
- Det blir feil å si noe før møtet vi skal ha 5. oktober. Fram til da jobber alle styremedlemmene på hvert sitt område for å finne løsninger.

Saxrud bekymret

Men når du snakker om konkurs, så kan jeg i hvert fall si at jeg er ikke der nå, sier Hansen til HA-sporten.
Men der Hansen fortsatt er rolig, ble i hvert fall hovedlagets leder Morten Saxrud både overrasket og bekymret da han fikk forelagt opplysningene om ishockeyklubbens gjeld på 3,5 millioner. Etter å ha sjekket opplysningene og funnet ut at de stemte, ga han også uttrykk for bekymringen.
- Dette høres ikke bra ut. Det er som du sier at hvis AS'et går konkurs, så ryker også klubben. Jeg vet ikke om klubbstyret er klar over dette. Vi er nødt til å komme i gang med en prosess på dette, sier Saxrud.
At klubben skylder AS'et så mye penger skyldes rett og slett at det de siste årene har vært dårlige resultater i totalregnskapet til Storhamar Dragons. Flere år med underskudd i driften har igjen økt klubbens gjeld til AS'et.
Samspillet mellom klubb og AS stammer helt fra 31.12 2000. Da ble AS'et stiftet, blant annet for å kjøpe ut Finn Paulsens Først til Mølla. AS'et kjøpte klubbens gjeld på 8,4 millioner kroner.
Fram til 2006 ble denne gjelda betalt ned, men fra 2007 har gjelda økt ned igjen, etter minusresultater på 596.000 i 2007, 1.238.868 i 2008, 1.089.556 i 2009 og 542.164 kroner i 2010. Det gjør at klubben nå skylder AS'et 3.448.244 kroner.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke