7. des
FORTSETTER? Eerikki Koivu er en spiller Storhamar kan tenke seg å ha med videre.
 
Koivu fortsatt en het kandidat
Storhamar Dragons hadde åtte utlendinger i aksjon sist sesong. Ingen av disse har skrevet ny kontrakt med klubben, men Eerikki Koivu er den heteste kandidaten av de åtte. Nathan Martz er trolig på veg til dansk hockey.

Publisert: 22.mai.2008 08.15
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamar Dragons' styreformann Tore Tomter sa i gårsdagens HA at Storhamar den kommende sesongen skal ha fire, kanskje færre, utlendinger i stallen.
Må ha unge og erfarne
Carl Oscar Bøe Andersen i sportslig utvalg vil ikke være like kategorisk:

- Nei, jeg synes det blir litt dramatisk å si at vi skal ha fire utlendinger. Det kan godt hende vi finner en annen svenske som passer inn i vår nye ungdomsprofil. Men vi vil ikke ha noen halvavdanka utlendinger, og vi må ikke hente inn så mange utlendinger at det ikke blir plass til våre egne unge gutter. Vi henger oss ikke opp i noe tall, så vi kan like gjerne ende opp med tre som fem utenlandske spillere på Storhamar kommende sesong, understreker Carl Oscar Bøer Andersen.
- Selv om vi nå skal ha en ungdomssatsing, kan det ikke bli slik at vi kutter ut alle etablerte. Vi må sette sammen en gruppe med en god blanding av unge og erfarne spillere. Og vi satser på å få inn et par, tre etablerte spillere til, sier Bøe Andersen, som har prioritert å jobbe med egne spillere som Eirik Skadsdammen og Cato Ørbæk i første omgang.

En utlending klar
Som HA-sporten skrev i går, har klubben nå avtale med kun en utlending, og det er 20-årige Anders Hjelm fra Sverige.

Det betyr at noen av årets åtte utlendinger enten har gått til andre klubber, er vraket eller står på vent.
Her er Carl Oscar Bøe Andersens tilstandsrapport på årets utlendinger:

Eerikki Koivu: - Er aktuell, men ingen ting er avgjort. Han ble en liten solskinnshistorie. En spiller vi visste lite om da han kom, men som ble en kjempesuksess. Koivu kan fort bli aktuell for flere klubber, han vil bli dyr, men er likevel en type som kan bli viktig for oss på alle måter.
Chris Leinweber: - Hvis vi føler for å hente en back vi vet hva står for, er han aktuell. Er så langt ikke prioritert.
Martin Thelander: - En spiller vi ikke fornyer med i første omgang.
Nathan Martz: - Skal være aktuell for en dansk klubb. Etter finalen takket han for en fin sesong, og ga uttrykk for at han ville bruke oppturen i Storhamar til å søke nye utfordringer.
Linus Stensson: Er på blokka, og er en god rollefigur som passer perfekt inn i vår profil. Utfordringen ligger i å lage ei pakke som også inkluderer jobb for samboeren.
Teemu Kohvakka: - Det var snakk om at han skulle gi seg, og han er ikke aktuell for Storhamar.
Johan Älgekrans: - Syntes ikke han leverte varene og er ikke aktuell.
Henrik Höglund: - Har skrevet under for Stjernen.

Av øvrige spillere fra årets stall har Jon Taarud Rømoen gått til Lillehammer, og om Magnus Østeraas blir med videre, er fortsatt uklart.

Ikke lav målsetting
Carl Oscar Bøle Andersen vil ikke være med på at den nye linjen innebærer at Storhamar ikke vil vinne serie og sluttspill.

- Det går ikke på det, men i ytterste konsekvens kan det skje kommende sesong fordi vi nå tenker langsiktig. Storhamar kan aldri tillate seg å ha for lave målsettinger, men vi må være realistiske, sier Bøe Andersen, som snart vil legge fram mer detaljerte planer for Storhamars videre hockeysatsing.
PS! Norske eliteserieklubber har en gentlemansavtale på å gå ned på antall utlendinger år for år. Det startet med en grense på ti, som etter hvert skulle ende opp i maks seks utlendinger på hvert lag. Den kommende sesongen er tallet sju.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke