12. des
TILBAKE: Eerikki Koivu kommer tilbake til Storhamar til høsten, og har signert for to nye år. Finnen vektlegger klubbens profesjonalitet og den nye ungdomssatsingen som viktige.
 
Koivu sa ja til ungdomsprofil
Eerikki Koivu var ikke sikker på om det var så spennende å komme tilbake til Storhamar etter NM-gullet i første forsøk. Da dragene la fram sin ungdomssatsing, var han sikker. Det ble to nye år i Hamar.

Publisert: 04.jun.2008 06.02
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg lurte litt på om det kunne bli en nedtur å komme tilbake til Storhamar etter å ha vunnet sluttspillet. Det er vanskelig å toppe noe slikt, innrømmer Eerikki Koivu.

Finnen med et suverent sluttspill var imidlertid ikke vanskelig å be da klubben la fram planene om sin nye ungdomsprofil.

Lei «pengejagerne»
- Med en slik satsing synes jeg det er veldig interessant. Ungdommene i Storhamar og klubben har en veldig bra klubbfølelse, treningsvilje og atmosfære.

- Men det kan bli mye ansvar på deg og tøffere å vinne NM-gull?
- Det er en utfordring jeg ser fram til. Jeg liker det faktisk. I den profesjonelle hockeyen i dag er det for mange spillere som reiser rundt og spiller kamper og hever lønningssjekker. Dette er noe annet og spennende, sier Koivu til HA-sporten på telefon fra hjemlandet.

- Ville virkelig ha meg
Han hadde flere tilbud etter NM-gullet i Storhamar, sjøl om han beskriver seg som «ikke den hotteste spilleren på markedet».

- Valget var egentlig ikke så vanskelig selv om jeg hadde noen tilbud. Det var bare Storhamar som virkelig viste at de ville ha meg, og at jeg var viktig. Dessuten var det lettere for familien å reise tilbake til et sted de kjenner. Vi har et lite nettverk der, sier Koivu, som er på plass ved Mjøsa i august.
Han trekker også fram den sterke organisasjon som en viktig faktor.
- Her var det aldri noe tull, vi hadde tre mann ved vantet hvis det var noe vi trengte, samtidig som organisasjonen var sterk. Storhamar er gode på business, ler Koivu.

- Viktig for oss
Sports- og informasjonskonsulent Micky Bjerke er glad for at Koivu nå er på plass.

- Han var en av de vi ønsket oss mest med videre. Vi er strålende fornøyd med at han er klar for to år, sier Bjerke.
Klubben ser Koivu som en rollemodell for de unge spillerne, en som kan lære bort mye både på isen, og ikke minst utenfor.
- Han er profesjonell på alt, flink til å ta være på sin egen kropp og gjøre det som er nødvendig for en hockeyspiller.

Eneste med videre?
Hvor mye det har kostet å få på plass finnen vil han ikke ut med, men svarer følgende:

- Situasjonen er litt annerledes nå enn da han kom på prøve i fjor. Da var han på utkikk etter en trygg klubb, og hadde hørt mye positivt om Storhamar. Nå har han vært her ett år, og vi vet mer hva han står for, sier Bjerke.
Av Storhamars åtte utlendinger forrige sesong, ser det ut til at Eerikki Koivu blir den eneste med videre.
Nathan Martz har signalisert at han søker andre utfordringer, mens Linus Stensson (Sverige), Johan Älgekrans (Danmark) og Henrik Höglund (Stjernen) har funnet andre klubber.
- Hvis vi skulle hatt en offensiv back til, kunne Chris Leinweber vært aktuell, men foreløpig ønsker vi å satse på de backene vi har, fastslår Bjerke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke