18. aug
NY SJEF: Aleksander Smirnov skal være med videre. Det skal ikke Torbjørn Orskaug. Det er viktig at den nye hovedtreneren matcher Sasja og Storhamars ungdomsprofil.
 
Krevende jobb
Storhamar skal ha en hovedtrener med fokus på tett oppfølging, forming og utvikling av unge spillere. Det er en krevende jobb. Det kan også bli krevende å finne vedkommende. Sportskommentar

Publisert: 24.mai.2008 07:35
Oppdatert: -
HAMAR: Carl Oscar Bøe Andersen & co. har hatt det hett de siste dagene, og det blir minst like travelt de neste dagene og ukene. Da tenker jeg først og fremst på hovedtrenerjakten.
De beste er opptatt
For det er en realitet at mange av de flinkeste trenerne, som kanskje passer inn i Storhamar sin profil, er under kontrakt.

De har jobb.
Og det er lite sannsynlig at Dragons, som skal kutte minst en million kroner på lønninger til spillere og støtteapparat, bruker flere hundretusener på å løse ut folk.
Men samtidig signaliseres det at klubben vil være offensiv, og gjerne vil strekke seg litt ekstra for å finne den rette. Men som nevnt: Det er nok klare grenser på hvor langt strikken kan strekkes.

Bra merkenavn
Det de kan lokke med er utfordringer. For det er ingen tvil om at for sultne og ambisiøse trenere, er Storhamar en bra klubb i Norge.

De har en solid organisasjon. De har kultur, og et bra merkenavn.
Klubben er ledende på mange områder i Hockey-Norge.
Hva med interne kandidater? HA-sporten har fått bekreftet at Ole Eskild Dahlstrøm skal fortsette i sin rolle rett under A-laget.
Bak ham er det ikke lett å se noen andre klare kandidater.

Passe med Sasja
Det skal lages et trenerteam, hvor Aleksander Smirnov skal inngå. Derfor blir det viktig at den nye hovedtreneren matcher Sasja på en best mulig måte.

Slik Torbjørn Orskaug gjorde.
For Sasja vil alltid være den rolige, den hockeyfaglig sterke - stinn av rutine.
Og det at han velger å fortsette nå, uten hovedansvar, viser stoltheten og den proffe innstillingen til den tidligere verdensmesteren.
Mange hadde kastet kortene.
Og meldt seg ut med full lønn.
Jeg håper og tror at Storhamar vil prøve å få med Torbjørn Orskaug i en keepertrener-rolle. Det håper helt sikkert Ruben Smith og Jonas Norgren også.

Fikk en utfordring
Den prosessen klubben har kjørt nå er også krevende. Da Torbjørn Orskaug leverte inn permisjonssøknaden fikk de et problem.

En stor utfordring.
For Orskaug var bindeleddet i forhold til kommunikasjon til A-gutta. Han var den sprudlende, den superaktive.
Fordi han er den han er.
Det er ingen tvil om at teamet Orskaug/Smirnov var en suksess.
Som dessverre ble splittet.

Tok et valg
Klubben tok et valg, og det blir veldig spennende å følge fortsettelsen.

En fortsettelse hvor rekruttsjef Ole Eskild Dahlstrøm og en juniortrener blir minst like viktige som den nye hovedtreneren.
For det blir snakk om solid oppfølging av unge gutter.
I tillegg til god opplæring.
Og knallhard jobbing.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke