18. aug
 
Kunne ikke vinne kampen alene
I høst var Robert Hestmann så sjuk med virus i nyrene at det var farlig å trene. I går fikk han endelig vise fjorårsnivå selv om det ble tap.Sarpsborg

Publisert: 27.des.2011 04:12
Oppdatert: -
I høst var Robert Hestmann så sjuk med virus i nyrene at det var farlig å trene. I går fikk han endelig vise fjorårsnivå selv om det ble tap.
Sarpsborg
- Det var utrolig godt å få redde mange skudd igjen, selv om det ble tap. Jeg må ta med meg det positive og denne kampen på veien mot toppformen, fastslår Storhamar-målvakten etter å ha tapt 1-4 for Sparta.
Han reddet 37 skudd 2. juledag, ga ikke bort noen forsinkede julegaver, men fikk for lite hjelp av lagkameratene.
Måtte hjem og legge seg
Denne høsten skulle bli Robert Hestmanns store gjennombrudd etter å ha vært god reserve i fjor.
I stedet ble det frustrasjon, utmattelse, virussjukdom og blodprøver.
Et par ganger måtte han bare gå hjem fra trening å legge seg. I ti kamper satt han bare på benken og kunne, i all hemmelighet utad, egentlig ikke spille i det hele tatt.
- De ville ha meg på benken, og jeg måtte jo ha kommet inn hvis Tommy hadde brukket beinet, men jeg kunne egentlig ikke bidra. Det var farlig en periode, forteller Hestmann åpenhjertig.
Blodprøver på sjukehuset viste til slutt virus i nyrene og et høyt nivå av kreatin.
Fikk sjansen
Hestmann sesongdebuterte mot Stavanger 13. oktober og gikk ut i sinne underveis. Da var det for tidlig å spille.
Først mot Stjernen 23. oktober hadde han vært frisk nok til å ha trent et par uker.
Men det var først de siste ukene før jul at det løsnet. Da jobbet han så bra at han fikk sjansen av trener Michael Smithurst 2. juledag.
- Det tar lang tid å bygge seg opp igjen. Først skal du bli frisk, så trene knallhardt for å komme i form igjen, og så få tilbake overskuddet. Slike kamper hjelper på, både for formen og for å motivere seg på treningene framover, sier Hestmann.
Han fikk 0-1 i mot i undertall allerede etter 1.28 av kampen. Pucken gikk via skulderen og inn.
Så leverte han en rekke gode redninger på hjemmelagets kanonader av sjanser, før han fikk nok et surt mål i mot av Per Tengvert.
- Han skjøt i stolpen til venstre for meg, og pucken spratt ut på bladet hans til høyre. Jeg reddet den første sjansen, men han lurte inn den andre, forklarer Hestmann.
0-3 kom i et nytt undertall, og 1-4 alene med Hestmann med fem sekunder igjen å spille, etter at Christian Larrivée skjøt fra bak forlenget mållinje med ti sekunder igjen..
- Det er slike mål vi må unngå. Det hadde vært match med 1-3 etter to perioder, men da ble det tøft, fastslår Robert Hestman.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke