21. jun
 
Kutter en million
Storhamar Dragons har som mål å kutte minst en million kroner på lønninger til spillere og støtteapparat kommende sesong.

Publisert: 23.mai.2008 06:01
Oppdatert: -
HAMAR: Nestleder Jan Larsen innrømmer at økonomi og ønske om å utvikle flere egne spillere henger sammen.
Ned mot 5 mill.
- Men vi har ikke valgt en ungdomsprofil på grunn av økonomi alene. Men selvfølgelig må vi se på økonomi. Denne sesongen ble det brukt rundt 6,5 millioner kroner på lønninger til spillere og støtteapparat. Neste sesong håper vi å lande på mellom 5 og 5,5 millioner, sier Jan Larsen.

Det er klart at antallet utlendinger skal ned.
- Det å satse på en ungdomsprofil er ikke det samme som å senke målsettingen, men vi må tenke mer langsiktig. Og det er snakk om å være realistisk, sier Carl Oscar Bøe Andersen, og fortsetter:

Legge til rette
- Ungguttene må få prøve seg i neste kamp, sjøl om de kanskje gjør noen feil. Vi må legge forholdene til rette for de unge som vil. Men det kreves noe av dem også. Jeg tror en slik profil vil tvinge seg fram i andre klubber også. Det går ikke an å kjøpe hele tida. De fleste utlendingene er her kun en sesong, og spørsmålet er hvor mye de bidrar med totalt sett. Det har nok blitt tenkt litt for mye resultat i stedet for prosess, sier Bøe Andersen.
Vil øke interessen
Et annet interessant punkt i denne debatten er synkende tilskuertall.

- Vi må øke interessen rundt laget. Tidligere visste folk hvem som spilte på laget. Slik er det ikke alltid lenger. Jeg tror folk heller vil se en unggutt gi full gass, enn en utlending de ikke har noe forhold til, sier COBA, og avslutter:
- Kanskje får vi opp bare en eller to unggutter på A-laget kommende sesong. Men da er vi i hvert fall i gang med noe vi tror på. Og vi må starte et sted.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke