20. aug
 
L for lillebror
En stor L pryder drakta til Lillehammer. Lærlinger betyr det kanskje. Eller rett og slett bare lillebror.

Publisert: 03.mar.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: La oss gjøre oss fort ferdig med flåseriet, for det snur fort i hockey, men å tape 9-1 i en kvartfinale i hockey må være som å bli slått rett ned i knestående i første runde i boksing.
Lillehammer er nede for telling eller nedslaktingen i OL-Amfi'n. Lillebrorstempelet ble til de grader trykket nedover hodene deres.

Skulle vært jevnt

Det morsomme nå er at begge trenerne vil prate ned betydningen av storseieren. Lillehammers Tor Nilsen vil bruke masse energi på å overbevise sine spillere om at dette bare var en kamp. Og at alt som skal til er å vinne med kun ett mål hjemme, så er de likt.
Mens Storhamars Peter Johansson vil gjøre alt for at sine spillere ikke skal ta lett på neste kamp.
Men jeg tror uansett en slik kamp vil prege begge lag på godt og vondt.
Og det er selvsagt verst for Lillehammer.
Å tape 9-1 i en viktig kamp er uansett ubehagelig. Det var ingen av Lillehammer-spillerne som satte seg på bussen nordover igjen som følte seg veldig gode. Det garanterer jeg.
På forhånd var dette tippet som den jevneste og mest uvisse kvartfinalen, men Lillehammer meldte seg ut av kampen da Storhamar scoret 4-0 litt ut i andre periode.
Derfra og ut var det ingen kamp.

Tilfeldigheter avgjorde

Men det hører med til historien at det var marginer og tilfeldigheter som skapte et slik kampbilde.
For Lillehammer virket piggest i starten av første periode. Bortelaget satte nemlig fullt trøkk på Storhamar i et tidlig overtallsspill. Tilfeldigheter, god defensiv jobbing og en god Trevor Koenig ryddet imidlertid problemene unna for hjemmelaget.
I stedet fikk Storhamar sjansen etter en dum utvisning for Lillehammer, hvor Justin Bostrom slo etter pucken i refleks etter å ha mistet hjelmen. Dommer Owe Lütcke lot ikke sjansen gå fra seg og blåste rekordkjapt for to minutter. Storhamar hadde heller ikke likt å bli straffet på den måten, selv om regelen er klar.
Etter et litt lurvete overtallsspill av Storhamar dukket også sjansen opp som Christian Larrivée ikke lot gå fra seg.
Lillehammer burde da skjønt lunta og unngått utvisninger denne kvelden. For målene rant inn da dølene avkjølte seg i utvisningsboksen.
3-0 på rent overtallsspill var perfekt uttelling for Storhamar etter første periode.
Og det ble verre for Lillehammer.

Har Nilsen en plan B?

Lagets kanskje beste spiller Andreas Martinsen forsvant i garderoben med skulderen ut av ledd. Tre ytterligere baklengs i andre periode gjorde at lillebror bare så ut som en liten attpåklatt.
De var rett og slett ikke med lenger.
Petter Thoresen mente før kampen at backene til Storhamar og Lillehammer er omtrent like gode. Thoresen kan mye hockey, men akkurat der er jeg ikke enig med han. På backsiden er Storhamar overlegne sammenlignet med Lillehammer. Og når Hamar-gutten Simen Saxrud skal steppe opp mot Christian Larrivée blir det vanskelig. Saxrud så ikke elegant ut feilvendt mot mål da Larrivée trampet rundt ham og la pucken i mål. Lillehammer vil få det tøft hvis det er her lista ligger for backspillet deres.
Jeg er også spent på om Tor Nilsen har noen plan B å komme med. Lillehammer er blitt slått ut i kvartfinalen i tre år på rad nå. De har en tendens til å spille veldig mye fra back opp på en løper ved vantet som lemper pucken videre. Det blir lettlest.
Jeg føler meg trygg på at Peter Johansson har mer å fare med hvis Storhamar havner i en tilsvarende situasjon.
Ellers fikk Storhamar i gang både Joakim Jensen og Christian Larrivée med scoringer. Koenig var igjen solid.
I det hele tatt var det mye positivt å ta med seg videre for dragene.
Så hvis Storhamar ikke går i fella og tror det blir like lett hver gang, skal dette kunne bli storebrors lek med lillebror.
Og da gjerne Lillebror med stor L.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke