25. jun
SJEFER: Aleksander Smirnov (t.v) er Zinetula Bilyatdinovs høyre hånd. De to russiske hockeylegendene skal jobbe for å få AK Bars Kazan tilbake på toppen av hockeytronen.
FOTO: ADIM KITAEV.
 
Lærer masse av Bilyaletdinov
Aleksander Smirnov og Zinetula Bilyaletdinov kjører Ak Bars Kazan-gutta knallhardt om dagen. Øktene kan vare mellom fem og seks timer.

0
Publisert: 15.jul.2016 06:17
Oppdatert: 15.jul.2016 06:27

Aleksander Smirnov er ikke assistenten til noen hvem som helst i den russiske klubben Ak Bars Kazan, som hører til i Kazan, en by med over 1.5 millioner innbyggere. Kazan er byen der de store elvene Volga og Kazanka renner sammen.

Hovedtreneren i klubben, Zinetula Bilyaletdinov, var mannen som hadde ansvaret for det russiske landslaget under OL i Sochi i 2014. Han var også trener for landslaget da de gikk ubeseiret gjennom VM i Finland i 2013.

trener knallhardt

Smirnov avbrøt sitt siste år av kontrakten i Storhamar da han ikke fikk en ny treårskontrakt med klubben (se egen undersak).

Nå er han motivert for en KHL-sesong.

– Jeg har sett fram til å komme i gang i hele sommer, og det er godt å være i gang for fullt. Klubben styres profesjonelt, og alle her har sine roller. Vi har startet en hard treningsprosess, der vi legger ned grunnlaget for å kunne gjøre en god sesong. Den første uka starter vi rolig, men så blir det tyngre. Det kan bli mellom fem og seks timer med trening hver dag.

lærer mye

Bilyaletdinov og Smirnov spilte med hverandre på landslaget på 80-tallet, men har ikke hatt mye kontakt siden den gang.

– Det er veldig spennende å jobbe sammen med Zinetula. Jeg hørte mye bra om ham, og han er en kjempebra mann og en fin fyr. Han har allerede lært meg flere ting om trening, både på og utenfor isen. Vi tenker likt og har spennende diskusjoner, og jeg kommer med innspill som vi snakker mye om. Det er inspirerende å jobbe med ham, sier Sasja.

laget bestemmer målet

Ak Bars Kazan vant Gagarin Cup i 2009 og 2010. I fjor røk de 4–3 i kamper for rivalen Salavat Yulaev i 1. runde i sluttspillet.

– Klubben har alltid høye målsettinger, og vi ønsker å gjøre det bedre enn i fjor. Spillerne skal få være med å bestemme målet vårt, men vi ønsker selvfølgelig å være med å kjempe i toppen, sier han.

Ak Bars Kazan har hatt mange verdensstjerner i stallen. Pavel Datsyuk, Vyacheslav Kozlov og Ilya Ilya Kovalchuk har alle spilt i klubben. Da det var streik i NHL, spilte Danny Heatley, Vincent Lecavalier og Brad Richards i Kazan.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke