20. aug
TRENT BRA: Pål Johnsen (nr. tre fra venstre) får ros av Patrick Thoresen, som tror Johnsen får en veldig bra sesong. Her løper Dragons-gutta 3.000 meter på Romedal stadion. Teddy Midttun løper først her.
 
Lanserer Johnsen som OL-utfordrer
Etter en opptur i fjorårssesongen, er Pål Johnsen (33) ekstra motivert til å komme tilbake på gamle høyder. I sommer har Patrick Thoresen vært treningskamerat. Russland-proffen mener veteranen fort kan bli en OL-utfordrer dersom han fortsetter framgangen.

Publisert: 16.jul.2009 05:05
Oppdatert: -
HAMAR: Norges beste hockeyspiller Patrick Thoresen er imponert av treningsviljen til ringreven Pål Johnsen i sommer.

De har kjørt hardt på den fysiske biten, spesielt med fokus på hurtighet.
- Jo eldre man blir, jo viktigere er det å trene ekstra hardt. Nå vet Pål at han kan sende blomster til Russland hvis han lykkes, smiler Patrick.
- Jeg vet hvem jeg skal skylde på hvis det går dårlig, parerer Johnsen, før han litt mer alvorlig legger til:
- Patrick har hatt suksess i mange år, så det er sikkert bra å følge opplegget hans.
Nå kommer Thoresen med en advarsel til hockey-Norge.
- Pål har vist ordentlig vilje til å bli best igjen. Han var god i fjor, men har potensial til å bli enda bedre. Hever han seg ytterligere ett hakk eller to, kan han bli like god som før han dro til Sverige. Da banker han fort på OL-døra til Roy (Johansen), sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

- OL er ikke noe mål
Johnsen selv sier at dersom Johansen ringer, er han med. Han synes OL ville vært stas, men har ingen direkte målsetting om å komme med. Han regner heller ikke med det.

- Nei, jeg er vel ikke akkurat favoritten til Roy. Han vil helst ha store spillere med flere kilo enn meg. Jeg er vel ikke akkurat riktig type spiller i hans spillestil. Men man vet aldri. Ting skjer fort i idrett, sier Pål Johnsen.
Men han legger ikke skjul på at den gode sesongen i fjor har tilført en ekstra dose motivasjon.
- Jeg fikk en opptur i fjor. Det var deilig, jeg har venta lenge på den. Nå har jeg fått litt mer trua på meg selv igjen, sier Johnsen.

Jobbet med det mentale
Han forteller at han i tillegg til all treningen, har vektlagt den mentale biten.

- Jeg har jobbet litt med det mentale. Det er viktig å tro på seg selv, uansett hva man driver med. Jeg har prøvd å snakke positivt om meg selv til meg selv.
Målet nå er å bli enda bedre enn i fjor, da det ble 48 poeng på 45 serie- og sluttspillkamper. Uten det lange skadeavbrekket, ville nok tallene vært enda penere.
- Det blir nok mye ansvar i år også. Vi har fortsatt mange unge spillere, og det blir viktig for meg og de andre etablerte å gå foran på hver trening og kamp.

Mangler et par løpere
Fortsatt mangler Storhamar-stallen noen viktige brikker. Likevel har Johnsen tro på at det kan bli bra til slutt.

- Backsida er veldig bra, etter min mening av de bedre i Norge. Men vi kunne trengt en løper eller to til, i tillegg til forsterkninger på målvaktsida.
- Samtidig har unggutta kjørt bra i sommer, og vil heve seg fra i fjor. Mats Larsen Mostue og Martin Blakseth Huse har jeg tro på. Trygve Hillestad og Eirik Børresen blir nok bare bedre de også. I tillegg hadde det vært veldig gøy å få med Hans Gardli Stubrud. Jeg tror vi kan være med og kjempe i toppen, sier Pål Johnsen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke