21. aug
FOTO: Håkon Kristiansen
 
Tannløse Storhamar tapte
Sasja tror stress og hete hoder lammer lagets avslutninger.

Publisert: 31.okt.2015 15:52
Oppdatert: 01.nov.2015 02:01

33 Storhamar-skudd på mål resulterte i null bortescoringer i Stavanger.

Siddisene var langt mer effektive og vant prestisjemøtet med sifrene 3-0.

- Det er vanskelig å vinne når man ikke scorer mål. Vi må trene på avslutninger, lo Aleksander Smirnov overfor TV 2 Sportskanalen rett etter kampen.

- Vi må være litt kaldere i hodet. Vi har vært dårlige på å omsette sjanser i scoring i det siste, og guttene stresser kanskje på grunn av det. Vi må bare jobbe videre på trening, la han til.

To kjappe Oilers-mål

Storhamar åpnet riktig nok positivt i fryktede DNB Arena, og tidlig i kampen kom Jacob Berglund nærmest scoring for de gule og blå med et kaotisk stolpetreff.

Så tok hjemmelaget over pucken, og da en halv periode var unnagjort, rammet Andy Sertich, som avgjorde september-oppgjøret mellom lagene, Storhamar igjen. En nesten tro kopi av den amerikansk-kroatiske mannens matchvinnermål i Hamar OL-Amfi sørget for 1-0.

To små minutter senere ble vondt til verre for Storhamar. Joakim Jensen brente en kjempesjanse, før Stavanger fosset i angrep og en umarkert Christian Dahl-Andersen styrte 2-0 inn mellom beina til Hestmann.

Tverrliggertreff

Midtperioden i DNB Arena besto av 20 målløse minutter, selv om Oilers kom farlig nære scoring da Peter Lorentzen traff undersiden av tverrliggeren og svært små marginer sto mellom ham og 3-0.

Lorentzens gigantmulighet til tross: Storhamar hevet spillet, fyrte av flest skudd og dominerte store deler av denne perioden. Gjestene fikk flere muligheter i overtall, og gode avslutninger, effektivitet og uttelling var det eneste som manglet foran Stavanger-buret og dets solide vokter, Henrik Holm.

Kristiansen avgjorde

Etter åtte minutter av tredje periode fikk Oilers muligheten i overtall. Et perfekt utført power play resulterte i scoring etter bare ti sekunder, da Tommy Kristiansen smekket inn 3-0 etter lynrask klikk-klakk-hockey.

Storhamar greide aldri å reise seg etter Kristiansens scoring, og Oilers kontrollerte hjem tre poeng.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Eirik Skadsdammen, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Alexander Reichenberg.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten.

4. rekke: Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Martin Rønnild.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOTO: Håkon Kristiansen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke