11. des
JOKER: Mattias Livf er tilbake etter tre måneders skadeavbrekk. Beskjeden fra kampteinen ble godt mottatt av medspillerne i Storhamar-garderoben i går.
 
Livf spiller
Det er tre måneder siden han spilte sist, men kroppen kribler og konkurranseinstinktet koker som før. I kveld gjør Storhamar-kaptein Mattias Livf comeback etter skade.

Publisert: 02.apr.2008 17.57
Oppdatert: -
HAMAR: Det var i romjula han gikk ned for telling. Livf ble taklet av Frisks Cameron Abbott, og svensken vred seg i smerte.

Det viste seg at kneet hadde fått en skikkelig smell. Det var snakk om brudd, og da var utgangspunktet at svensken var ferdig for sesongen.

Kamprusten
Men i Askerhallen mandag satt kapteinen med fullt utstyr i boksen.

Men spilte ikke.
Men nå er han altså klar.
- Skaden er leget. Det er musklene rundt som er utfordringen, sjøl om jeg har trent bra de siste ukene. Det er blitt bedre, og jeg synes det kjennes bra nå. Jeg må innrømme at det kribler i kroppen. Den største utfordringen er selvfølgelig at jeg ikke har spilt kamp på tre måneder, sier Mattias Livf.

Sasja fornøyd
Sjøl om Mattias Livf mangler kamptrening, er trener Aleksander Smirnov sikker på at svensken leverer varene.

- Mattias skal spille sammen med Lars Løkken Østli. Livf er en rutinert og god back. Han spiller trygt, og kan balansere det defensive på en fin måte. Gutta ble glade da de hørte at han kunne spille igjen, sier Sasja, og legger til:
- Det er bra for et lag at kapteinen kommer tilbake. Mattias er en herlig type.

Færre utvisninger
Som nevnt så Livf mandagens kamp fra boksen.

Han likte ikke det han så.
- Vi må ta bort 90 prosent av utvisningene. Da har vi en bra sjanse til å slå Frisk onsdag. De vil ha slikt spill som mandag. Fem av målene kom i undertall. I spill fem mot fem var vi hakket bedre, syntes jeg. Men det er mager trøst.
Svensken innrømmer at han ble litt overrasket over den dårlige disiplinen.

Ørbæk spiller
- Det var litt av det gamle som vi drev med i serien for mange uker siden. Da slet vi med disiplin og unødvendige utvisninger. Vi kan ikke holde på slik, og det vet alle spillerne godt, sier Livf, og fortsetter med litt mer om mandagens kamp:

- Jeg tror det var mange spillere som tidlig begynte å tenke på neste kamp.
Cato Ørbæk fikk seg en smell i Askerhallen mandag, men spiller. Lars Erik Hesbråten og Nathan Martz sto over gårsdagens trening, men spiller i kveld de også.
Det er klart for finale nummer fem.


Foto: Fredrik Olastuen
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke