24. aug
DELES: Storhamars hockeyleder, Tore Tomter, fikk i går flertall for å dele bredde og elite i to allianseidrettslag.
 
Lykkelig skilsmisse i Storhamar
Storhamar ILs ishockeygruppe blir nå delt i to allianseidrettslag; Storhamar Ishockey Elite og Storhamar Ishockey Bredde. Dette vil gjelde fra onsdag 2. juni.

Publisert: 05.jan.2010 08:58
Oppdatert: -
HAMAR: Et ekstraordinært årsmøte i Storhamar IL, ishockeygruppa vedtok i går kveld å dele bredde og elite i to allianseidrettslag. Navnene blir nå Storhamar Ishockey Elite og Storhamar Ishockey Bredde

- Årsmøtet har gitt styret mandat til å foreta en deling til to allianseidrettslag til årsmøtet den første onsdagen i juni, sier styreleder Tore Tomter til HA-sporten.

Konkursen i Comet
Bakgrunnen for at klubben ønsker å skille elite og bredde, er at ishockeyforbundet har foreslått en slik modell etter de følgene konkursen i Comet fikk for yngres avdeling i Halden-klubben.

Man ønsker rett og slett å beskytte breddedelen i klubben.
- I Storhamar kommer vi till å kjøre etter akkurat samme filosofi som nå, sier Tomter.
- Delingen vil bare føre til en strukturendring, og det betyr ingen sportslig endring. Linjen vi har lagt fast - med ungdomssatsingen - står dønn fast.
- Hva betyr dette rent økonomisk?
- I dag har AS'et alle kommersielle rettigheter, og Storhamar Idrettslag Hockey har en samarbeidsavtale med AS'et. Nå blir det en avtale med tre parter, for også kunstløpsgruppa vil være en av partene.

Mer regnskapsjobbing
Ifølge Tomter var det fort gjort å bli enige om veien videre på gårsdagens ekstraordinære årsmøte.

- Det eneste minuset vi ser, må være at det blir med regnskapsjobbing i og med hvert allianseidrettslag skal ha eget regnskap. På den annen side: for kommunen vil det økonomiske forholdet nå bli veldig greit å forholde seg til. Det blir veldig klart hva som er bredde og hva som er elite. Bredde gjelder all aktivitet fra U19 og nedover, mens eliten vil gjelde eliteserielaget og 1. divisjonslaget vårt.
- Dette er en skilsmisse i all fordragelighet. Det vil faktisk styrke samboerskapet, sier Tore Tomter til HA-sporten.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke