24. aug
STINN BRAKKE: Dette bildet er fra den avgjørende NM-finalen mellom Storhamar og Frisk-Asker forrige sesong. Storhamar sliter med økonomien, og er nærmest avhengig av at publikum kjenner sin besøkelsestid.
 
Må be om å få utsatt betaling
Storhamar Dragons AS klarer ikke å gjøre opp regninger for nesten to millioner kroner, og må be 53 kreditorer om betalingsutsettelse til nyttår. I tillegg foretar de nye grep for drift og satsing.

Publisert: 23.sep.2008 06:18
Oppdatert: -

HAMAR: Den nye ungdomslinja var første grep for Storhamar Dragons i et forsøk på å tilpasse kostnadene til inntektene.

Effekten har imidlertid ikke kommet allerede nå. Etter en lang sommer uten inntekter, måtte Storhamar be 53 leverandører og kreditorer om betalingsutsettelse.
Regningene klubben ikke klarer å håndtere nå, er utestående fordringer fram til 10. oktober.
Totalt er det fem kreditorer som står for om lag en million, mens den siste millionen er fordel på 48 leverandører.

Lisensen i fare
- Det er egentlig ikke overraskende at det blir en utfordring med likviditeten etter en så lang periode uten inntekter, når vi er en klubb som allerede har slitt med driften. Vi er imidlertid optimister, og forsøker å ta dette ved roten, slik at det ikke går for mye ut over yngres avdeling, og uten at det må skje ved en akkord-løsning. Dersom vi ikke får til dette, kan det også få konsekvenser for eliteserielisensen, sier styreleder i AS'et, Jan Larsen.

Samtidig gjør klubben noen helt nødvendige grep. Elitelaget er allerede redusert betydelig, slik måtte det bli. Daglig leder Eskil Ervik skal legge ned ekstra innsats på salg, og i tillegg forsøke å øke inntektene i forbindelse med de 14 hjemmekampene dragene har igjen før jul
- Den beste julegaven vi kan få er at folk kommer på kampene våre i høst, innrømmer Larsen.

Flinkere på dugnader
Storhamar Dragons har ikke klart å kompensere tapet av spillemidler på tre millioner kroner i løpet av de siste årene.

I tillegg er driftsstøtten fra Hamar kommune i 2008 en million kroner lavere enn året før, da klubben fikk et ekstraordinært tilskudd.
Kommunen er en av kreditorene på blant annet vannutgifter.
- Vi ser at vi må bli flinkere til å skaffe dugnader i yngres avdelinger, slik at inntektene kan bli høyere. Dette skal vi sette oss ned sammen med dem og diskutere framover. Det er imidlertid vanskelig å dekke inn alle driftsutgiftene til yngres avdeling gjennom dugnader.

Halvparten
Treningsavgiften i yngres avdeling er økt med ti prosent i høst. Totalt gir det 700.000 kroner i inntekter fra de aktive.

I tillegg blir det større kostnader på foreldre i forbindelse med reiser, kamper og arrangementer.
- Ideelt sett skulle avgiften vært økt med 30 prosent, men det ville vært rått overfor foreldrene til unge hockeyspillere, innrømmer Larsen.
I følge tall fra klubben, skal yngres avdeling etter istid dekke om lag halvparten av driftsbudsjettet på drøye seks millioner kroner.
Det betyr at differansen er på mellom 2 og 2,5 millioner kroner, før kommunens bidrag på om lag 1,3 millioner kroner.

Dialog med flere
- Elitelaget driver seg selv med inntekter. Vi ønsker likevel ikke å skille ut ungdomsavdelingen, for det er på en måte framtida vår. Derfor gjør vi nå alle grep vi kan også på kostnadssida, men vi kan stå igjen med et lite gap, og i så fall må vi ta en prat med Hamar kommunes administrasjon og politikere rundt dette med driftsstøtte.

Samtidig vurderer klubben hele tida driftsmodellen for de to ishallene på Hamar Vest, og føler de er i god dialog med HOA.
- Vi tror ikke det er noen store forskjeller rundt driften om vi eller HOA driver, dersom tilskuddet fra kommunen ikke øker.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke