27. jun
EN ANNEN AGENDA: Ordfører Einar Busterud mener Ingebrigt Steen Jensen gjerne vil ha Idrettsgallaen til Bærum.
 
Må behandle likt
Ordfører Einar Busterud mener kommunen må ta en større diskusjon rundt prinsipper og fordeling til kultur og idrett, før det lages en endelig løsning for Hamar OL-Amfi.

Publisert: 06.mai.2009 05:00
Oppdatert: -
HAMAR: - Kommunen må bli enig med seg sjøl, hvilket nivå støtten til idretten skal være på, hvilke retningslinjer vi skal følge, og definere oss fram til et regelverk vi kan forholde oss til, sier ordfører Einar Busterud.

- Noen idretter er dyrere enn andre, men det betyr ikke at vi kan støtte en idrett i 270 dager i året, mens vi skal støtte en annen idrett bare 150. De reglene må vi lage basert på idrettsmeldingen fra 2007, sier Busterud.

- Vil få problemer
I hans forslag, som fikk flertall i formannskapet sist uke, står det at kommunen får flere krevende idrettsanlegg å drifte framover. Dette gjelder blant annet det planlagte anlegget på Børstad.

Busterud innrømmer at kommunen får en utfordring, hvis en avtale for Hamar OL-Amfi nå skal ligge til grunn.
- Det er helt korrekt, kommunen vil få problemer med å dekke driften ved alle sine anlegg, og det er noe som vi må diskutere. Samtidig som var det viktig å løse denne saken raskt, og sikre driften denne sesongen.

Presses fra alle kanter
Prinsipielt ønsker Busterud at aktivitetene skal vurderes ut fra hva det koster å drive aktiviteten, hvor mye penger som er tilgjengelig til dette, og deretter se hva slags aktivitetsnivå som blir resultatet.

- Tor Inge Martinsen mener at kommunen kanskje ikke kommer utenom en økning i støtten til kultur og idrett, hva mener du?
- Jeg kan godt være enig med han i det, og det er noe vi må ta en prinsipiell diskusjon på, når retningslinjene våre er lagt. Det som er helt klart er at det som er en kommunes utfordring er at vi blir presset fra alle kanter. Samtidig som idretten ønsker mer penger, vil fylkeslegen at vi bevilger mer penger til andre tjenester. Det er ingen behagelig situasjon å være i alltid, fastslår Einar Busterud.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke