17. jul
RYDDE UNNA: Slik må Storhamar spille i dag. De må hjelp Ruben Smith, og vinne duellene.
 
Må ha ny kjøreplan
Stavanger Oilers føler nok at de sitter trygt plassert i det mye omtalte førersetet nå, mens Storhamar må sette opp en ny kjøreplan foran dagens viktige kvartfinale i Hamar OL-Amfi. Med en bra plan kan dette gå.

Publisert: 07.mar.2009 05:08
Oppdatert: -
HAMAR: Psykologi og sjøltillit henger tett sammen, spesielt i idrett. Storhamar vant de tre første kvartfinalene. Det var jevne kamper, men i sluttspillet handler det ikke om resultat.

Det handler om seier eller tap.

Hatt flyt
Etter to seiere på hjemmebane har Stavanger mer sjøltillit, og de føler at en semifinaleplass er mange mil nærmere enn for bare noen dager siden.

Det skaper entusiasme, og det var det litervis av i Siddishallen torsdag.
Den samme entusiasmen må Storhamar-gutta finne fram i dag, og så må Dragons vise at Hamar OL-Amfi er deres hall.
Der de skal bestemme.
Det er snakk om å dra fram de gode minnene.
Og det er fortsatt Oilers som har presset på seg.

Viktige punkter
Her er noen viktige ting som også må på plass:

* Spillerne må bli mye flinkere til å hjelpe Ruben Smith, som fikk en veldig vanskelig jobb i Stavanger sist. Spillerne foran ham må rydde unna, spille kynisk.
* Duellene må vinnes. Det gjelder spesielt foran begge målene. Torsdag vant Oilers-gutta nesten alle duellene. Duellspill handler like mye om vilje som om krefter. Det er snakk om å bestemme seg.
* Torsdag var det utvisningene som avgjorde kampen. Stavanger kjørte en ny vri, som de utførte veldig bra. De banket på med mange folk inn på mål, sammen med pucken. Det ble mye trafikk, og da kom også sjansene - og målene. Nå vet Storhamar-spillerne hva det handler om: Gå på skøyter, og ta ut folk.

Defensiv offensiv
Samtidig må Dragons sende inn uredde spillere foran Fransson i Oilers-målet. Jo mindre målvakten ser, jo bedre.

Det er noen ting som aldri forandrer seg.
Defensiv trygghet blir viktig. 1.-perioden torsdag var veldig bra, og Storhamar kunne ledet 2-0 inn til første pause. Det synes ikke på resultatet, men er noe spillerne helt sikkert tar med seg inn til dagens kamp. Den gode 1.-perioden ble bygget opp av nettopp defensiv trygghet. Det var solid spill i egen sone - og videre gjennom midtsonen.
Det var bra rytme.
Noe å danse videre på.

Avgjøre i dag
Oilers har flere spillere med veldig stor fart og høy intensitet. Det blir viktig å henge med når Brendan Brooks & co. setter fart på skøytene. Få dem ned i rundvantet, vekk fra farlig område.

Det må i hvert fall være et mål.
Det har vært mye snakk om matchballer. To av dem ble spolert på Vestlandet, men det er viktig å merke seg at Storhamar fortsatt leder 3-2 i kamper.
Og det er perfekt å avslutte denne kvartfinaleserien hjemme på en lørdag.
For jeg er redd en avgjørende 7. kvartfinale i Stavanger kan bli for tøff.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke