24. aug
TØFF RUNDE: Styreleder i Storhamar Dragons AS, Jan Larsen, innrømmer at klubben er midt i en tøff runde der en redusering av antall årsverk i administrasjonen er nødvendig for å sikre klubbens økonomi. Bildet er tatt i en annen anledning.Foto: Jens Erik
 
Må kutte mer enn daglig leder
Storhamar Dragons må kutte ytterligere i administrasjonen etter at Carl Oscar Bøe Andersen sluttet 30. juni. En person har fått oppsigelse, og flere årsverk kan bli redusert eller kuttet.

Publisert: 05.jul.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Storhamar Dragons har med fem årsverk i administrasjon vært størst i norsk hockey de siste årene, og det har vært en belastning for klubbøkonomien en god stund.
Sist uke ble det kjent at Carl Oscar Bøe Andersen slutter, og at han ikke blir erstattet.
Det er likevel ikke nok for at klubben skal oppfylle sine budsjetter.
Forrige uke fikk Lars Nikolaisen oppsigelse med seg ut i sommerferie (se egen sak).
Også økonomikonsulent Odd Christian Svendby var innkalt på et såkalt drøftingsmøte, men ble sykmeldt før møtet kunne finne sted.
Både Nikolaisen og Svendby bekrefter overfor HA-sporten at dette er tilfelle.

Legger sammen to og to

- Jeg ble innkalt til det samme drøftingsmøtet som Lars har vært på, der han fikk sin oppsigelse. Jeg har ikke vært på mitt møte ennå, men det er jo ikke vanskelig å legge sammen to og to, og skjønne hva som kommer, sier Svendby.
Han har vært 100 prosent ansatt i Storhamar de siste to årene, og innrømmer at en slik oppsigelse vil være en «trøkk i trynet».
- Det ar aldri noe gøy å få en sånn beskjed, spesielt ikke når du jobber for en klubb du har hjertet ditt i. Jeg begynte å jobbe som frivillig i Storhamar da jeg var 13 år, så det blir 14 år totalt. Jeg kommer likevel til å fortsette med mye av det frivillige, sier 27-åringen.

- Aldri noe morsomt

Styreleder i Storhamar Dragons AS, Jan Larsen, bekrefter at klubben er inne i en prosess der de ser på ytterligere kostnadsreduksjoner i administrasjonen, men at arbeidet foreløpig ikke er i mål.
- Bakgrunnen er den prosessen vi har hatt i lang tid, med å slanke kostnadene. En person har fått oppsigelse så langt, og det er der saken står pr. i dag. Det er aldri noe morsomt i forhold til ansatte som har gjort en god jobb. Dette er trist, trist, men en nødvendig konsekvens i den økonomiske realitetsorienteringen vi er inne i. Vi må tilpasse kostnadene til inntektsnivået, sier Jan Larsen.
Inkludert prosjektet Jobbsupport har Storhamar hatt seks årsverk, men stillinger som bærer sine egne kostnader, eller som er tilknyttet HOA og drift, har ikke blitt diskutert i den pågående prosessen med kostnadsreduksjoner, kun de fem årsverkene knyttet til klubben og elitesatsingen.

Må fordele oppgaver

- Det har vært naturlig for oss å sammenligne oss litt med andre klubber, blant annet Lillehammer. De har kjørt et nøkternt løp, og vi har kanskje litt større forretning enn dem, men på kort sikt er det slik at vi ikke kan ha en administrasjonen som er noe særlig større enn rundt 2,5 årsverk, sier Jan Larsen.
Det betyr at klubben i må finne gode kombinasjonsløsninger framover, og tilpasse det som er av oppgaver.
- Det er ikke slik at den jobben noen har gjort er mindre viktig enn tidligere, men vi må gjøre jobben annerledes, og noen oppgaver må frivillige i styrer og utvalg ta, forklarer Jan Larsen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke