24. aug
TØFF OPPGAVE: Tommy Johansen (24) og Robert Hestmann (23) (lille bildet) skal redde Storhamar uten hjelp fra meritterte utenlandske keepere denne sesongen. Her er det Johansen som redder på trening.Foto: Arve H. Blystad
 
Må lykkes som duo
Storhamar har en finsk og en kanadisk keeper denne sesongen - i spillestil. Både Robert Hestmann og Tommy Johansen føler at de endelig får sjansen. Begge må lykkes og takle utfordringene for at Storhamar skal kunne kjempe med de beste.

Publisert: 07.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Før første gang føler jeg at jeg har en fair sjanse til å få spille mye. jeg kjemper ikke med en utlending som får spille uansett, sier Tommy Johansen.
I fjor gikk det 14 kamper før Tommy fikk sjansen i Lillehammer, til tross for at han vant alle treningskampene han spilte, og at Jonathan Boutin ikke akkurat var fjellstø i sesongstarten.
- For første gang har jeg sjansen til å bli førstevalg, sier Robert Hestmann.
I fjor gikk det 11 kamper før han fikk debutere for Storhamar, og Trevor Koenig var et klart førstevalg, til tross for at Hestmann imponerte stort når han fikk sjansen.

Starter likt

- Robert og Tommy starter helt likt når serien starter. De har begge vært gode, og har vært flinke til å motivere og støtte hverandre. Vi vet at det blir en lang sesong, og siden ingen av dem har vært førstekeepere tidligere, og har den erfaringen det gir, vil begge få mye istid denne vinteren, forklarer assistenttrener og keeperansvarlig Jonas Norgren.
Han har kjørt ekstraøkter med målvaktene foran årets seriestart.
Den tidligere Storhamar-helten har ikke gjort noen grunnleggende endringer hos noen av dem, men har finpusset detaljer.

Mentale utfordringer

Nå er Norgren spent på hvordan de takler den mentale biten fra seriestart. Spent på hvem av keeperne som best takler trykket og forventningene fra supportere, klubben og media.
- Hodet til en idrettsutøver er fascinerende, se bare på Usain Bolt. Han ble disket for tjuvstart etter å ha blitt for ivrig i VM, etter at vi har sett på ham som en av verdens cooleste idrettsutøvere.
Norgren forsøker å bruke sin rutine til å hjelpe keeperne også mentalt. Døra hans står alltid åpen, og som keeperansvarlig er han glad for at Storhamar har satset på to unge norske keepere denne sesongen.
- Det er helt klart lettere for meg å påvirke og selge inn mine tanker og ideer til de vi har nå, enn til en utenlandsk keeper med mye rutine. Det er motiverende også for meg.

Helt forskjellige

Men tilbake til målvaktene. Mens Hestmann har en nordamerikansk keeperstil, blant annet etter flere keeperskoler i Toronto, er Tommy Johansen europeisk.
- Finland er kjent for å ha keepere som ikke er så store, men som er raske og bevegelige. Det er vel litt den typen jeg naturlig er også, men jeg ser mye hockey på tv fra NHL og KHL. Jeg ser jo litt ekstra på målvaktene. Jeg har sett ting hos Robert som jeg har forsøkt å teste ut i mitt spill.
Burvokterne har allerede blitt gode kompiser, og prøver å pushe hverandre både på isen og i styrketreninga.
- Jeg tror vi er klare til å gjøre alt for å backe hverandre opp. Selvfølgelig vil begge spille mest mulig, alle kamper, men samtidig må vi lykkes som en duo.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke