6. des
SCORET: Patrick Thoresen scoret og SKA vant tirsdag kveld.
FOTO: Kai Kristiansen
 
Mål og assist for Thoresen i ny seier
Patrick Thoresen bidro med mål og assist da SKA St. Petersburg slo Barys Astana 5-3 tirsdag og tok sin 19. seier på 20 KHL-kamper i høst.

NTB
Publisert: 21.okt.2014 20.05
Oppdatert: 21.okt.2014 20.06

SKA har vært nesten ustoppelig så langt i sesongen og har tapt bare en gang. Tirsdag fikk 12.077 tilskuere i lagets hjemmearena en ny festkveld.

Gjestene fra Kasakhstan tok ledelsen, men etter 14.26 la Thoresen opp til utligningsmålet, som ble satt inn av Anton Belov. Nordmannen holdt på pucken ute i venstre hjørne før han med en frekk backhand slo den tvers over målgården. Belov dukket opp ved lengste stolpe og knallet den i nettaket.

Thoresen-scoring

Jimmie Eriksson ordnet ledelse tidlig i midtperioden, og da Thoresen økte til 3-1 etter 24.17 var mye avgjort. Det skjedde i et overtallsspill. Thoresen sendte i vei et håndleddsskudd mot nærmeste stolpe. Eriksson, som dekket keeper, hoppet elegant over pucken, og den forsvant inn ved stolpen.

SKA ledet også 4-1 før gjestene reduserte et par ganger og skapte ny spenning. Ilja Kovaltsjuk punkterte kampen med scoring i tomt bur rett før slutt.

Thoresen spilte 17.03 minutter og hadde tre skudd på mål.

Holøs-tap

Jonas Holøs var Lokomotiv Jaroslavls mest benyttede utespiller i det knepne 4-5-tapet for Amur Khabarovsk i en bortekamp spilt helt øst i Russland, rett ved grensen til Kina. Nordmannen var på isen i 23.19 minutter, men maktet ikke å hjelpe gjestene til seier i en kamp som måtte avgjøres på straffeslag.

Ni straffer ble misbrukt før Dmitrij Lugin avgjorde for Amur. Hjemmelaget ledet tre ganger de første to periodene, men Lokomotiv utlignet hver gang. I sluttperioden sendte Sergej Plotnikov bortelaget i føringen for første gang, men Lugin ordnet 4-4 med sin annen scoring for dagen.

Holøs hadde fem skudd på mål, fire av dem i annen periode, men landslagsspilleren noterte ingen poeng i tirsdagens kamp. Lokomotiv ligger på 9.-plass i KHLs vestre avdeling, mens Amur er helt sist i øst. Laget har kun vunnet 5 av 21 kamper.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke