25. aug
DE TO BESTE: Storhamars Robert Hestmann (t.v.) og Oskar Östlund (t.h.) er bedre enn Spartas Tommy Johansen og Anders Johansson. Leverer de, kan Storhamar slå ut Sparta selv om de fleste ekspertene holder Sparta som en liten favoritt.
 
Målvaktene kan avgjøre det
Storhamars keeperduo er sterkere enn Spartas, mener Ole Eskild Dahlstrøm. Ingen av Storhamar-keeperne hevder de lar presset gå inn på seg før sluttspillet.

Publisert: 10.mar.2016 09:19
Oppdatert: 10.mar.2016 10:00

Både Robert Hestmann og Oskar Östlund har høyere redningsprosent denne sesongen enn det Spartas suverene førstekeeper Tommy Johansen har.

Dahlstrøm mener Storhamar har en fordel på keeperplassen, men det er ikke noe Hestmann fokuserer noe på.

Må spille på toppnivå

– Vi må opp på vårt beste nivå skal vi ta dem. Jeg må spille på mitt aller beste skal vi ta dem. Jeg kan ikke slappe av, ikke gjøre noe halvveis, sier Hestmann, som endte med 91,4 i redningsprosent.

Östlund, som reddet 91,9 prosent av skuddene mot seg i serien, har vært fraværende på trening de siste dagene på grunn av sykdom, men han nærmer seg comeback.

Han er enig i at keeperne spiller en sentral rolle i sluttspill, men han fokuserer ikke på det.

– Det er ikke noe jeg tenker på, foruten at jeg skal spille mitt eget spill og være klar om sjansen kommer, sier han, og forteller at han føler selv han er god til å takle press mot seg selv.

– Ja, jeg håper det. Jeg blir ikke nervøs. Jeg holder fokus og hodet kaldt når det gjelder, sier han.

Heller ikke Hestmann bruker særlig med krefter på å tenke på presset som hviler på hans skuldre inn mot sluttspillet.

– Det største presset er kanskje det jeg legger på meg selv. De siste sesongene har jeg ikke merket så mye til det. Jeg har det bare gøy.

Hestmann er klar på hvilket nivå han og Östlund må opp på skal de oppnå suksess i sluttspillet.

CHL-nivå

– Kommer vi opp på nivået vi var på i Champions Hockey League, så blir vi veldig gode. Det er det nivået vi må sikte etter. Vi vet at vi kan, men det gjelder å bruke hodet litt, sier han.

– Vi må opp på vårt beste nivå skal vi ta dem, skyter han inn.

Östlund er imidlertid klar på hva som er viktigst i sluttspillet.

– Det er alltid kollektivet som er viktigst. Det er et lagspill, men at målvaktene må være på topp, det er jeg enig i, forklarer han.

Begge keeperne føler de har et forbedringspotensial før det braker løs i Sparta Amfi fredag kveld.

– Jeg føler jeg kan bli mer «på» i noen situasjoner, sier Hestmann.

– Jeg har følt meg bra på trening, selv om jeg ikke har trent på snart en uke, men jeg er mentalt klar for sluttspillet, sier Östlund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke