23. aug
VIKTIG: Lars Løkken Østli er en av flere unggutter som blir viktig for Storhamar kommende sesong.
 
Maks fire utlendinger
Storhamar Dragons har snekret sammen ny profil. Det blir færre utlendinger, flere unge norske spillere - og lengre perspektiv i forhold til målsetting.

Publisert: 21.mai.2008 08:05
Oppdatert: -

HAMAR: Styreleder Tore Tomter kaller det en ungdomsprofil, og forklarer det nye vegvalget slik:
Mer langsiktig
- Vi har pratet om det lenge. Det har vært mye snakk om at vi er så flinke med unger, men talentene forsvinner. Det har kanskje vært litt kortsiktig tankegang. Nå skal vi ha et lengre målsettingsperspektiv og flere norske spillere.

Dragons har fire utlendinger på blokka si. Den ene er i boks med svenske Anders Hjelm (se egen sak).
- Det kan bli fire utlendinger, det kan bli færre. Det avhenger av om vi får tak i dem vi vil ha. Det skal være høy klasse på våre utlendinger.
Tomter forteller mer om det å tenke mer langsiktig.
- Jeg vil si det slik: Det blir en stor overraskelse hvis vi tar NM-gull neste sesong. Det viktigste er at de unge norske guttene tar en mer offensiv rolle. Men samtidig er serien så jevn, at det meste er mulig. Det viste forrige sesong til fulle, sier styrelederen.

Samstemt ledelse
Tomter forteller at styret og sportsutvalget var samstemte på vegen videre.

Ungdomsvegen.
- Alle var enige om at dette er et riktig valg. Vi har lansert tankene våre til noen viktige sponsorer, og tilbakemeldingene har vært veldig positive, sier Tomter, og fortsetter:
- For å få til dette må vi bli mer profesjonelle. Vi må ha strukturerte planer, og ikke minst individuelle planer. Sjøl om vi driver med lagidrett, må hver enkelt gutt behandles forskjellig. Slik er det bare. De som investerer bra i trening skal få betalt i spilletid, sier Tore Tomter.

Dyre i drift
Utlendinger og norsk hockey har vært et tema lenge. Og antallet er på veg ned i tråd med et vedtak norsk hockey har samlet seg om.

Det mest hete i den debatten har vært hvor mye penger utlendingene får for å hjelpe norske lag.
- Det er blitt brukt altfor mye penger på middelmådige utlendinger.
Totalomsetningen i eliteserien forrige sesong (10 lag) var på 85 millioner kroner. Rundt 40 millioner gikk med til å lønne utlendinger.
- Det er jo helt håpløst. Vi vil være med å gå foran her, og det er en av grunnene til at vi satser på en ny ungdomsprofil. Neste sesongs A-stall blir billigere, men hvor mye billigere kan jeg ikke si før vi har alt på plass.
Denne sesongen hadde Storhamar sju utlendinger i stallen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke