22. jul
VINNERMÅLET: Lars Løkken Østli kastet seg foran en Lillehammer-back for å møte pasningen til Eirik Skadsdammen. Som vi ser, scoret Østli og ble matchvinner i 1. periode.foto: Terje Midttun
 
Matchvinneren ut med skade - igjen
Storhamar-Lillehammer 2-1 Først kastet han seg rundt en Lillehammer-back og scoret på en pasning fra Eirik Skadsdammen. Litt senere måtte Lars Løkken Østli kaste inn håndkleet med en ny skade.

Publisert: 25.nov.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: For noen uker siden måtte han ta noen kamper fri på grunn av en ryggskade.
Hele tredjeperioden i går satt han med en nediset ankel i Storhamar-garderoben, lykkelig uvitende om dramaet som utspant seg på isen. Det var kanskje like greit. Avslutningen av tredje periode ble en gyser av de sjeldne. Storhamar ble satt under press allerede fra første dropp i sisteperioden. Takket være disiplinert forsvarsspill, og et samlet mannskap uten individuelle påfunn, klarte hjemmelaget å tette til foran Tommy Johansen.

Drama ett drøyt minutt

Ikke engang da Jimmy Andersson måtte sone to minutter 1.08 før slutt og Lillehammer plukket ut keeperen for å spille seks mot fire, klarte Lillehammer å score. Ikke så rart hjemmelaget høstet stående applaus fra de 2.303 frammøtte da sluttsignalet gikk.
- Det var mer enn poengene som var viktig i denne kampen, sa ulykkesfuglen Lars Løkken Østli. Han tenkte på den mentale betydning av å ha brutt en tapsrekke som før kampen i går, begynte å bli skremmende lang - nettopp mot Lillehammer.
Eneste skåret i gleden var skaden han pådro seg:
- Av en eller annen grunn fikk jeg en vridning i beinet mot slutten av andre periode. Om jeg ble dyttet, eller hva som skjedde vet jeg ikke, men i alle fall falt jeg over beinet jeg vred. Det var ikke behagelig, for å si det slik. Det var umulig å stå på beinet etterpå og jeg er neppe spilleklar i morgen, for å si det på den måten.

Møte på kammerset

Eirik Skadsdammen, som hadde målgivende på matchvinnermålet, betonte viktigheten av denne seieren slik:
- Vi har ikke vært helt på høyden i de siste kampene, derfor tok vi et møte på saken og gikk i oss selv, sa mannen fra Lunderseter utenfor Kongsvinger.
- Vi ble enige om å spille litt grundigere enn vi har gjort i det siste, og stå på gjennom samtlige 60 spilleminutter. Det ga oss energi og selvtillit, en selvtillit som var frynsete etter 0-3 mot Lørenskog i løpet av en drøy treminuttersperiode. Etter å ha opplevd det, krøp vi inn oss selv, alle mann, sa Skadsdammen, meget fornøyd med at også første- og andrerekka begynte å produsere igjen.
- Det ble tett mot slutten?
- Ja, men vi gjorde en kjempejobb med å dytte Lillehammer-spillerne unna, slik at Tommy Johansen fikk se utgangen på skuddene. Heldigvis holdt det helt inn, sa Skadsdammen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke