20. aug
FÅTT TILLIT: Martin Blakseth Huse scoret seiersmålet mot Frisk torsdag, og er i fin utvikling. Med god hjelp av Ole Eskild Dahlstrøm (lille bildet).
 
Med Dahlstrøm som spesialrådgiver
Martin Blakseth Huse har et par sesonger med lite istid bak seg. Nå har han Ole Eskild Dahlstrøm som spesialrådgiver for å ta et steg videre. Og det hjelper. Torsdag scoret unggutten seiersmålet.

Publisert: 13.sep.2008 06:15
Oppdatert: -
HAMAR: - Det er ingen jeg blir så glad for at scorer som deg. Da slår jeg knærne opp i bordet på tribunen og jubler, sa Ole Eskild Dahlstrøm - og kikket bort på Blakseth Huse.

Det var etter torsdagens kamp mot Frisk-Asker.

Tilbakemeldinger
Spillerutvikleren hadde arket fullt med notater.

Blakseth Huse er en av dem som får tett oppfølging av Dahlstrøm.
- Sette fart. Fart først, innprenter veteranen, og Huse vet hva han snakker om.
- Få pucken, sette fart, orientere. Det er veldig viktig. Litt for ofte orienterer du først, og så setter du fart, men da er det noen ganger for sent, forklarer Dahlstrøm.
Denne sesongen er han tettere knyttet til A-laget, fra tribunen, i tillegg til å ha ansvaret for rekruttlaget.

Oppfølging
I en treningskamp sto han også i boksen, mens Torbjørn Orskaug filmet og redigerte.

- Når det gjelder tilbakemeldinger og oppfølging har jeg hovedansvaret for ungguttene. Det er naturlig, i og med at jeg trente dem forrige sesong. Det er ingen tvil om at ungdomssatsingen i Storhamar er i min ånd. Vi må bli mer selvforsynt, og stole på egne produkter. Det å bli positivt overrasket over yngre krefter er moro, sier Dahlstrøm, og fortsetter med mer om Martin Blakseth Huse:

Bedre og bedre
- Hans potensial har ligget der hele tida. Det er blitt ymse med istid de siste sesongene, og da måtte han starte på null hver gang. Nå er det noe annet, men jeg er helt sikker på at han vil bli enda bedre. Han må jobbe med puckkontroll og puckbehandling. I tillegg må han våge å utfordre mer.

Når det gjelder spillere som Simen Hoel Johannessen, Dima Smirnov og Daniel Nielsen sier Dahlstrøm følgende:
- De spilte i 4. rekka mot Frisk-Asker. Lørdag (i dag) spiller de juniorkamp. Det er helt avgjørende at disse gutta spiller på flere arenaer. På A-laget blir det en defensiv læreprosess med lite puckkontakt. Når de kommer ned blir det mer spill med puck. De får en helt annen rolle. Om noen år kan disse gutta bli fakkelbærere på A-laget, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

- Bra balanse
Tilbake til Blakseth Huse, som trives sammen med Trygve Hillestad og Antti Hildèn:

- Vi har fått en bra balanse. Antti er flink til å tre pasninger gjennom. I tillegg liker han å spille litt hardt, noe som passer bra. Samtidig har Trygve spilt bra som senter.
Martin startet treningskampene som senter, men nå er han tilbake som ving.
- Det betyr ikke så mye.
Huse synes de siste kampene har vært positive, i form av at Storhamar ikke gir seg.
- Åpningene må vi imidlertid bli bedre på. Det har gått trått i starten, og det er noe vi må jobbe med.

Mer ansvar
Han er en av ungguttene i Storhamar som har mest rutine. Men han har for det meste spilt i 4. rekka tidligere, og fått sjansen når andre har vært ute.

- Det har ikke vært så stor forskjell på sesongoppkjøringen nå og tidligere, men det er artig å få mer tillit og mer ansvar. Jeg merker det på trening også.
Sjøl om han ble matchvinner mot Frisk torsdag, er det ikke lett å slå seg på brystet i Storhamar- garderoben av den grunn. På plassen ved siden av sitter nemlig Joakim Jensen, med åtte mål i sesongoppkjøringen.
- Nå har jeg to, det er da noe, gliser Blakseth Huse.
PS! I dag spiller Storhamar sin siste treningskamp før seriestart - mot Sparta borte.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke