17. aug
CHL-SPILL: Christian Larrivée mener de må ta med seg mye av spillestilen fra Champions Hockey League inn i den hjemlige serien.FOTO: Fredrik Hubred hagen
 
Mener de må kjøre CHL-stilen
Storhamar-kaptein Christian Larrivée (33) er klar på at de må ta med seg mye av spillestilen fra Champions Hockey League inn i seriekampene.

Publisert: 24.sep.2015 07:26
Oppdatert: 24.sep.2015 07:29

Storhamar har imponert hele Hockey-Europa i Champions Hockey League med seire mot Sparta Praha, Genève-Servette og Red Bull Salzburg. I den hjemlige serien står de gule og blå med seier mot Lillehammer og tap mot Vålerenga og Lørenskog.

Spille enkelt

I kveld venter seriekamp mot Stjernen i Hamar OL-Amfi, og her er Larrivée sine tanker etter bragden i Salzburg tirsdag kveld:

– Vi må ta med dette spillet inn i seriekampene. I Champions Hockey League spiller vi enkelt. Vi er gode defensivt, og så kommer det offensive av seg sjøl. Vi må ta det rolig, spille enkelt, og jobbe knallhardt. Vi må spille med lav risiko. Kollektivet Storhamar er veldig sterkt. Det har vi vist i CHL. Vi må ha den samme innstillingen i serien som i CHL, sier 33-åringen.

Han ser utfordringen med å være favoritter i seriekampene.

– Vi er blitt tippet høyt av flere eksperter, og er ofte favoritter i seriekampene. Kanskje har vi prøvd for mye. Hardt arbeid var suksessfaktoren forrige sesong. Det må vi ikke glemme. Jeg er helt sikker på at vi kommer på sporet i serien også, sier Larrivée.

Scoring som medisin

Storhamar-kapteinen var tilbake i 1. rekka i Østerrike tirsdag kveld, og bidro med et herlig slagskudd oppe i krysset. Kanadieren har slitt med sjukdom, og spilte ikke mot Lillehammer og Lørenskog.

– Jeg ble fort sliten mot Red Bull Salzburg, og prøvde å gjøre ting enkelt ute på isen. Scoringen ga meg litt ekstra energi. Jeg er utrolig stolt av laget, av prestasjonen i en vanskelig bortekamp mot et godt østerriksk lag. Vi kjempet og viste en herlig vinnervilje. Alle ofret seg for laget. Det skal vi ta med oss videre, sier 33-åringen.

– Vise samme innstilling

Assistenttrener Pål Johnsen sier dette om forskjellen på kamper i Champions Hockey League og i den hjemlige eliteserien.

– I eliteserien har det vært litt annerledes kamper, hvor vi har måttet føre kampene. Det har også vært litt mangel på ydmykhet overfor motstanderen. Vi må vise samme innstilling der som i Champions Hockey League, sier Pål Johnsen.

Storhamar-gjengen dro fra Salzburg med buss klokken 03.30 onsdag. Så var det fly fra München til Gardermoen, og buss hjem til Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke