18. aug
SPILLER FOR OL-BILLETT: Fredrik Lystad Jacobsen håper å kapre en plass i Sotsji-troppen. Jonas Norgren (lille bildet) tror 23-åringen har en bra mulighet.
 
Mener Jacobsen har gode OL-sjanser
Fredrik Lystad Jacobsen drømmer om en OL-billett, og Dragons-trener Jonas Norgren mener 23-åringen kan spille seg inn.

Publisert: 20.des.2013 04:13
Oppdatert: -

I kveld spiller det norske hockeylandslaget kamp mot Sveits, en match som bør være perfekt for å melde seg skikkelig på i OL-kampen.

En rollespiller

- Sjansen til Fredrik er trolig å komme med til OL som en rollespiller i 4. rekka. Fredrik orker mye, og går mye på skøyter. Han er også god i undertall. Jeg tror han har gode muligheter til å komme med til OL, men det handler selvfølgelig om prestasjoner, som er ferskvare. Det er bra nivå på løpersiden. Det er større konkurranse der enn blant de norske backene, sier Norgren, og fortsetter:
- Det har vært noen forfall på sentrale spillere foran denne samlingen, og jeg håper Fredrik bruker muligheten til å vise seg skikkelig fram. Han må ha fokus på å kjøre 100 prosent i hvert bytt, og gjøre ting enkelt. Roy (Johansen) vil se stabilitet, vil jeg tro.

Fart på skøytene

Norgren er opptatt av at Storhamar-løperen får brukt det han er aller best til i Sveits.
- Hvis mulighetene framover kommer, må Fredrik ta dem. Han har veldig bra fart, og det er ikke så mange som henger med når han gir full gass.
Norgren tror Lystad Jacobsen takler overgangen fra klubblag til landslag bra.
- Han har vært på flere samlinger med landslaget nå, og han er proff. Det går helt sikkert bra, sier Dragons-treneren.
Fredrik Lystad Jacobsen var med på det meste av VM-oppkjøringen forrige sesong, men forsvant ut av troppen rett før mesterskapet i Sverige.

- Veldig rutinert

Storhamar-kaptein Mads Hansen er også med til Sveits.
- Mads er veldig rutinert, og har vært en av Roy Johansens bærebjelker på landslaget i flere år. Han har vært veldig profesjonell etter at han kom tilbake fra Sverige. Jeg blir overrasket hvis han ikke er i den norske OL-troppen, sier Jonas Norgren.
En tredje Dragons-spiller med store landslagsambisjoner er Tommy Johansen. Målvakten ble veldig skuffet da Stavangers Henrik Holm ble foretrukket da Lars Haugen meldte forfall.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke